Browse By

Oxygene: Xmas O2 Underground uz Petra Dundova

Treći ovosezonski O2 Underground u klubu Oxygene održati će se na Badnju večer, a glavno ime večeri je hrvatski pionir elektronike Petar Dundov. Petar je jedan od izvođača kojega u našim krajevima zaista ne treba predstavljati, ali vrijedi spomenuti da trenutno promovira svoj treći samostalni studijski album ‘Sailing Off The Grid’ i da je između brojnih nastupa diljem svijeta našao prostora za nastup u osječkom klubu Oxygene. Uz njega nastupiti će Omke, Marko Felinger i Daniel E.
Petar Dundov - Oxygene
Ulaznice u pretprodaji mogu se od 9. prosinca kupiti u klubu Oxygene za simboličnih 20kn. Broj ulaznica je limitiran i cijena ulaza na dan će iznositi 30kn. Kako bi se održala tradicija odličnih božićnih zabava u klubu Oxygene, biti će moguće naručiti koktele i neizostavna medica će koštati minimalnih 5kn. Uz sve to, tu je i happy hours akcija od 23h do 01h (akcija ‘platiš jednu, dobiješ dvije’ za domaću žestu (osim medice), Tuborg 0,33l – 10kn).
Petar Dundov (Music Man Records, Zagreb)
Sinonim za glazbenog znalca među domaćim DJ-ima svakako je Petar Dundov, naš najpoznatiji i najuspješniji glazbenik, ako govorimo o elektroničkoj glazbi i technu, koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako pripada samom vrhu naših glazbenih izvoznih proizvoda. Jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. pod pseduonimom Unreal da bi potom s bratom Šimunom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother’s Yard. Kao DJ i live performer nastupa diljem svijeta, a danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te tri samostalna albuma, na kojima je, prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radom skladatelja Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra. Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovim  albumima “Escapements” ,”Ideas from the Pond” te na posljednjem “Sailing Off The Grid” objavljenom u rujnu ove godine na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man.