Browse By

Drugi o nama

Stranica tjedna na Net.hr

Brija Dot Com je riječki internetski magazin koji svakodnevno donosi vijesti iz svijeta elektronske glazbe. Osim vijesti, magazin donosi i pregled svih nadolazećih partyja kroz rubriku ‘Kompas događanja’, koju uređuje i vodi riječki novinar Vinko Peršić. Tu se nalaze još i recenzije svježih izdanja, intervjui sa zanimljivim gostima, kolumne, te galerije fotografija s održanih festivala elektronske glazbe.

Na Brija Dot Com zasad možete pronaći recenzije singlica Tiesto feat. Maxi Jazz ‘Dance 4 Life’, DJ Fire ‘The Closest Thing To Heaven’ te kompilacijskog albuma DJ-a kojeg svi poznaju po suradnji s Portisheadom – Andyja Smitha i njegov odabir roots reggae, ska, dub i rocksteady numera diskografske kuće Trojan. Tu su i intervjui s Alexanderom Koningom i Paulom Van Dykom te još puno toga.

Those who use hitman services to make harm usually use hitman services on dark web. We don’t advice anyone to use hitman services but we will write several interesting stories about real hitmen through history

Svi ljubitelji elektronske glazbe napokon imaju adresu na kojoj će, osim informacija o elektronskoj sceni naših krajeva, moći pronaći i linkove za internet stranice najrelevantnijih elektronskih kuća i izvođača današnjice.

Jutarnji list: Web Tip – Brija Dot Com

Brija Dot Com je riječki internetski magazin koji svakodnevno donosi vijesti iz svijeta elektronske glazbe. Osim vijesti, magazin donosi i pregled svih nadolazećih partya kroz rubriku Kompas događanja, koju uređuje i vodi riječki novinar Vinko Peršić. Tu su i recenzije svježih izdanja, intervjui sa zanimljivim gostima, kolumne te galerije fotografija s održanih festivala elektronske glazbe.

Na Brija Dot Com zasad možete pronaći recenzije raznih popularnih singlica, intervjue sa eminentnim glazbenicima iz područja elektronske glazbe te još mnogo toga. Svi ljubitelji elektronske glazbe napokon imaju adresu na kojoj će, osim informacija o elektronskoj sceni naših krajeva, moći pronaći linkove za internet stranice najrelevantnijih elektronskih kuća i izvođača današnjice.

Novi List: Web Adresar

Brija Dot Com naziv je Internet portala namijenjenog elektronskoj glazbi koja svakodnevno prati zbivanja na hrvatskoj, ali i svjetskoj sceni. Od sadržaja dostupnih na portalu treba izdvojiti Kompas događanja, koju uređuje i vodi riječki novinar Vinko Peršić. Tu su i recenzije svježih izdanja, intervjui sa zanimljivim gostima, kolumne te galerije fotografija s održanih festivala elektronske glazbe.

Novi List: Riječka glazbena scena »preselila« na web

Iste godine pokrenut je još jedan portal posvećen elektronskoj glazbi, Brija Dot Com, koji je ispočetka djelovao na engleskom jeziku jer je tadašnja elektro scena u Hrvatskoj, pogotovo u Rijeci, bila izrazito slaba, no početkom ove godine portal djeluje na hrvatskom jeziku.

– Krenuli smo još 2002. godine, a ideja vodilja bila je promocija elektronske glazbe jer smo smatrali da nema kvalitetnog portala koji se bavi ovim glazbenim pravcem, priča nam Goran Grudić, idejni začetnik te glavni i odgovorni urednik portala Brija Dot Com, a nedavno je ovaj online magazin elektronske glazbe pokrenuo i serijal kojim promovira domaće DJ snage i slabo zastupljene žanrove.

– Riječ je o serijalu »Brija Dot Com Sessions« u kojem nas u svakom nastavku očekuje promotivni miksani CD drugog izvođača, s ciljem promocije hrvatskih DJ snaga. Ta serija mixeva emitira se svakog utorka od 23 sata na Sensegenerate.FM internetskoj radiopostaji što je odlična prilika za promociju domaćih glazbenih snaga, naglasio je Grudić i dodao da je, zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom Eventim, preko ovog portala moguće kupiti ulaznice za sve važnije manifestacije u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

bugonline

Bug.hr: Brija Dot Com – puno sadržaja upakiranog u dobar dizajn

Ovo je portal o elektroničkoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj, ali i globalno. Na stranicama se nalaze najave gostovanja DJ-eva, intervjui, kolumne, profili DJ-eva, nezaobilazni forum i fotogalerija, a moguće je i downloadati nastupe DJ-eva. Dakle, puno sadržaja upakiranog u dobar dizajn.

Glas Istre: Internetski magazin elektronske glazbe

Brija Dot Com je riječki internetski magazin koji svakodnevno donosi vijesti iz svijeta elektronske glazbe. Osim vijesti, stranica na adresi www.brija.com donosi i pregled svih nadolazećih partya kroz rubriku “Kompas događanja” koju uređuje i vodi riječki novinar Vinko Peršić. Od sadržaja još možemo izdvjoiti recenzije svježih izdanja, intervuje sa zanimljivim gostima, kolumne te galerije fotografija sa održanih fesitvala elektronske glazbe. Glavni urednik magazina je Goran Grudić.

Na Brija Dot Com zasad možete pronaći recenzije singlica Tiesto feat. Maxi Jazz – Dance 4 Life, DJ Fire – The Closest Thing To Heaven te kompilacijskog albuma DJ-a kojeg svi poznaju po suradnji sa Portisheadom – Andyja Smitha i njegov odabir roots reggae, ska, dub i rocksteady numera diskografske kuće Trojan. Tu su i intervjui s Alexanderom Koningom i Paul Van Dykom te još puno toga. Svi ljubitelji elektronske glazbe napokon imaju adresu na kojoj će, osim informacija o elektronskoj sceni naših krajeva, moći pronaći linkove za internet stranice najrelevantnijih elektronskih kuća i izvođača današnjice.

‘Brija Dot Com je jedan od najvećih portala elektroničke glazbe na našem području’

Brija.com je Internet portal koji se bavi elektronskom glazbom kako u Hrvatskoj tako i globalno. Portal svakodnevno prati zbivanja na sceni te o istima izvještava u svojim rubrikama. Od rubrika ćemo i krenuti u ovu recenziju. Iznenadili smo se sa širokom lepezom istih. Tako ćemo izdvojiti „Najave”, „Recenzije”, „Intervjui”, i „Profili” kao rubrike koje su nam se učinile najkvalitetnijima. Brija.com postoji na HR web-u 6 godina, te je do sada organizirala mnogobrojne sessione sa poznatim izvođačima. Ostvarili su suradnji i sa nekolicinom radijskih postaja, te na samome portalu u radu sudjeluje, kako stalno kako honorarno, 25 ljudi.

Tko je tko u briji.com možete saznati ako detaljnije proučite rubriku „Impressum”. Sama naslovnica portala koncipirana je izuzetno dobro. U prvi plan ulaze aktualna događanja, a sustav je osmišljen tako da možete vrlo lagano pregledati posljednje dodane članke, kompas događanja i nagradne igre. „Kompas događanja” je rubrika koja donosi važnije evente po klubovima Hrvatske. Drago nam je vidjeti na tome popisu i relativno mali klub „Morgan’s bar” iz Varaždina, u kojem smo i sami imali priliku poslušati uživo neke od izvođača. Sa desne strane portala prisutan je izvadak iz fotogalerije. Sama fotogalerija donosi 21837 fotografija objavljenih u 376 albuma. Fotogalerija i forum implementirana su rješenja koju sa većinom prevedena na hrvatski jezik, iako ne u potpunosti. Rubrika „Intervjui” donosi razgovore sa poznatim izvođačima Elektro scene. Sami „Intervjui” odrađeni su kvalitetno i obiluju korisnim informacijama.

Rubrika „Profili” također je izuzetno zanimljiva. Donosi biografije poznatih i manje poznatih izvođača te je upravo pravo mjesto za razonodu nakon prepucavanja na forumu. Rubrika „Recenzije” donosi recenzije i opise Vaših omiljenih klubova, sa naglaskom na klubovima koji podržavaju elektronsku glazbu. Upravo forumu i galeriji ide jedna zamjerka. Naime, ako otvorite te dvije rubrike nestati će Vam zaglavlje portala, točnije izbornik s kategorijama. Iako u galeriji i forumu postoje linkovi za vraćanje na stranicu, uočili smo neka neslaganja. Naime u galeriji se na početnu stranicu možete vratiti koristeći tipku nazad, dok su Vam na raspolaganju neki od linkova kraj grafičkog logotipa. Isti ti linkovi (brija-forum, sessions, galerija, kompas događanja) nisu aktivni kada otvorite forum. Možda su tvorci smatrali da za to nema potrebe kada imate u sklopu foruma izbornik za vraćanja na određene sadržaje, ali smatramo da je ovo ipak mali propust.

Na kraju recenzije reći ćemo da bi o Brija.com mogli pisati još dugo, te smatramo da je uistinu jedan od najvećih portala elektroničke glazbe na našem području. Savjetujemo Vam svakako da ga posjetite ako ste jedan od poklonika ovakve vrste glazbe.

Pozitivno: mnoštvo kategorija, recenzije klubova, profili izvođača, RSS kanal, RSS kanal događanja u Rijeci, pretraživač, obujam aktivnih suradnika portala, suradnja sa radio stanicama

Negativno: navigacija na pojedinim dijelovima stranice, MP3 shop

Corner Glazba Link-o-rama: “Same pohvale!”

Techno, house i ostali derivati elektronske glazbe zastupljeni su na ovoj web stranici. Od sadržaja se nude najave partyja, kratke vijesti, galerija slika, recenzija albuma techno izvođača i sve ono što je i inače tipično za stranice ove tematike. Dizajn je solidan, a do potrebnih informacija dolazi se lako. Same pohvale!

Web Galerije
glasajte za nas!

Priznanja

Vidi Web Top 100 2010: Brija u TOP 10!

U zagrebačkom hotelu Regent Esplanade već 12. godinu zaredom dodijeljene su, hrvatske nacionalne visokotehnološke nagrade Vidi Web Top 100 – za najbolje hrvatske web stranice. Na sam natječaj bilo je prijavljeno više od 2000 stranica. Stranica Brija Dot Com izabrana je među 10 najboljih u kategoriji: “Zabava, moda, glazba“.

Komentar žirija: Informativna, ažurirana, lijepo dizajnirana, Brija je nezaobilazna stranica prije izlaska.

Top HR Web – 1. mjesto
– Ezine posvećen elektronskoj muzici, technu, house, trance. Uz čari muzike doživite čaroliju sklada informacije i dizajna.

Web Design katalog
– Uvrštenje u Web Design Index, koji obuhvaća 1000 najukusnije dizajniranih web stranica na svijetu

Screenspire
Brija Dot Com portal uvršten u katalog najljepših web prezentacija na svijetu.

Webcreme
Brija Dot Com portal uvršten u katalog najukusnije dizajniranih web stranica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.