Browse By

Papaya 2009: Armin Van Buuren stiže na Zrće?

U proteklih desetak dana na našem portalu, a u suradnji sa klubom Papaya imali ste priliku dati glas za svojeg favorita odnosno izvođača kojeg biste najradije željeli vidjeti na najluđoj hrvatskoj plaži Zrće u Novalji. Klub Papaya je već počeo sa pripremama za ljeto 2009., a za novu sezonu u planu su mnoga gostovanja, još bolji i veći line-up te pregršt iznenađenja. No, da ne duljimo previše recimo odmah kako je najviše glasova, čak 24.4% osvojio je trenutno najbolji DJ na svijetu po izboru DJ Magazina, Armin Van Buuren! Drugo mjesto pripalo je nizozemskom čarobnjaku Tiestu sa 19.8%, dok je treću poziciju zauzeo legendarni Nijemac Paul Van Dyk sa osvojenih 17.3% glasova..
Armin Van Buuren 24.4%
Ime: Armin van Buuren
Datum rođenja: 25. prosinca, 1976.
Zemlja: Nizozemska
Žanr: Trance
Izdavačka kuća: Armada Music
Web stranica: http://www.arminvanbuuren.com/
Armin je rođen 25. prosinca, 1976. godine u gradu Lieden, u Nizozemskoj. Oduvijek je bio fasciniran glazbom, a već sa 14 godina kupuje svoj prvi sampler, posuđuje očeve klavijature te počinje stvarati glazbu. Njegova fascinacija proizlazi iz činjenice da mu je otac imao kvalitetan te raznolik glazbeni ukus, a glazba nije strana ni ostatku obitelji. Armin je poznat je po iznimno bogatoj produkciji, a sam početak pripao je “trance anthem” hitovima kao što su “Blue Fear”, “Touch Me” i “Communication”.
No, Armin nije poznat samo po produkciji, tu su i mnogobrojni remixevi od kojih možemo izdvojiti one koje je odradio za Iio, Solid Sessions, Solar Stone i ostale.
Osim ljubavi za glazbu, Armin pokazuje veliki interes za računalima, te pripadajućoj tehnologiji. Njegove početne utjecaje vidimo u glazbenicima kao što su Jean Michel Jarre i Ben Liebrand, koje je svakodnevno slušao vozeći se biciklom od kuće do škole. Imajući veliki respekt prema Ben Liebrandu, Armin se odlučuje da mu pošalje demo koji na koncu biva prihvaćen odlično od strane Liebranda. Potonji će u sljedećoj godini naučiti Armina sve o produkciji i mixanju te ga uvesti u svijet elektronske glazbe.
Jasno, Arminova želja za mixanjem je sve više jačala, pa je ubrzo počeo svirati u lokalnom klubu Nexus. 1995. godine Armin završava srednju školu te upise studij prava. U međuvremenu, pobrinuo se da producira u pravom studiju. Često je tada govorio kako ne želi biti ograničen jednim stilom te svoj opisuje kao euforičan, melodičan i energičan. Bio je vrlo ambiciozan pa je tako istovremeno studirao, producirao i radio kao DJ. Tvrdi kako mu je san raditi ono što voli najviše i pritom se malo i zabaviti.
Armina možemo promatrati sa dvije strane, na jednoj vrlo uspješan producent a na drugoj još uspješniji DJ. Od 1995. izdao je mnoštvo izdanja koji su kasnije postali svjetski hitovi. Njegov prvi uspjeh je svakako “Blue Fear” izdan na Cyber Records, svoje je mjesto našao na UK ljestvici. Na “Communication” ne treba previše trošiti riječi, radi se o trance klasiku koji je imao enormno veliki uspjeh te utjecaj na Ibizi, a kasnije se našao i na UK ljestvici.
2000. kreće sa svojom serijom kompilacija. Prvi uradak, “A State Of Trance 001″ je prodan u više od 10,000 primjeraka i sadrži njegov poznati remix Moogwai – Viola. Na sljedem uratku, nazvanom “Basic Instinct” našla se mega popularna Perpetuous Dreamer – “The Sound Of Goodbye. Ta skladba je ušla na nizozemske ljestvice, u ljeto 2001. godine. Treće izdanje, “In Motion” je objavljeno u kolovozu 2001. godine. “Transparance”, odn. četvrto izdanje kompilacije našlo se na tržištu sljedeće, 2002. godine.
Armin također više nego uspješno vodi svoju radio emisiju na Fresh FM-u, nazvanu “A State Of Trance” koju prate milijuni ljudi diljem svijeta.
2003, 2004 i 2005 godine zasluženo osvaja treće mjesto na DJ Magazine 100 ljestvici. U zadnje vrijeme se više trudi na pozornici, te vikendom svira po dva puta. Armin navodi kako su fanovi i javnost najvažnije stvari za jedno DJ-a. Vrlo dobro shvaća važnost fanova, te im posvećuje puno pažnje a često ga možemo vidjeti kako potpisuje gotovo sve; vinile, majice, flyere, mobilne telefone pa čak i djelove tijela.
Armin Van Buuren danas predstavlja sam vrh trance ali i ukupne EDM scene.
Tiësto 19.8%
Paul Van Dyk 17.3%
Axwell 7.7%
Fatboy Slim 7.1%
David Guetta 4.3%
Deep Dish 3.6%
Ferry Corsten 3.3%
Carl Cox 3.2%
Markus Schulz 2.8%
Fedde Le Grand 1.7%
Erick Morillo 1.4%
Eric Prydz 1.1%
Roger Sanchez 1.0%
Steve Angello 0.6%
Martin Solveig 0.5%
Kurd Maverick 0.1%
– U tijeku je nova anketa u kojoj možete glasati za live act koji najradije htjeli vidjeti u Papayi sljedeće godine.
Papaya Season 2009.: Glasaj za live act koji bi najradije htjeli vidjeti u Papayi!
Faithless
Basement Jaxx
Chemical Brothers
Moby
Groove Armada
Moloko

10 thoughts on “Papaya 2009: Armin Van Buuren stiže na Zrće?”

Comments are closed.