Browse By

Jean Michel Jarre nastupa u Ljubljani

Francuski kompozitor, producent i pionir elektronske glazbe Jean Michel Jarre, u okviru turneje kojom obilježava trideset godina od objavljivanja legendarnog albuma »Oxygene«, održat će spektakularan koncert pod nazivom »Oxygene Live« 7. studenoga u ljubljanskoj Hali Tivoli. Na koncertu, u organizaciji »Lupa Promotion« – Ljubljana«, izvest će kompletan remasterizirani album »Oxygene«. Jean Michel Jarre, jedno od najvećih imena u povijesti elektronske glazbe, lani je objavio »Oxygene: New Master Recording« koje predstavlja ponovo odsviran i snimljen legendarni album.
– Jarre se smatra začetnikom elektronske glazbe, sint-popa, new agea, i velikih spektakala na otvorenom koji predstavljaju savršeno spajanje nevjerojatnih scenskih efekata, postojeće arhitekture s kompliciranim sistemom lasera, vatrometa i glazbe. Tijekom svoje karijere Jean Michel Jarre je održavao velike koncertne spektakle, najčešće pred milijunskom publikom koristeći velike građevine, poput piramida, Eiffelovog tornja ili čak cijele gradove kao pozornice. Na turneje je išao samo tri puta, prvi put Kinom 1981. i dva puta po Europi tijekom ‘90-ih.
– Jarreov management je upravo potvrdio njegovu europsku turneju u studenome i prosincu koja zasad ima petnaest ugovorenih termina. Ljubljanski koncert će započeti u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 45, 50 i 60 eura mogu se kupiti i u Hrvatskoj u sustavu »Eventima«.
Piše: Vinko Peršić, Novi List