Browse By

Valentino Kanzyani i Federico Molinari u Sirupu

Valentino Kanzyani
Valentino Kanzyani (09.10) i Federico Molinari (10.10) nastupiti će ovog vikenda u zagrebačkom Sirupu. U jednom tako kompetitivnom i prenapučenom svijetu kao što je svijet techna, nitko ne postaje globalno traženim imenom preko noći – no rijetko se nađemo u prilici da i sami u ovim zabačenim krajevima svjedočimo takvim usponima. Navikli smo da nam cijenjena imena techna dolaze u posjet nakon što su već odavno izbrusili zanat negdje drugdje, negdje daleko, pa je pomalo neobičan osjećaj kad se u redove svjetske techno elite progura netko tko je godinama brusio zanat pred našim očima!  
Valentino Kanzyani danas živi na Ibizi, i svakako je daleko dogurao od prvih gaža u Tivoliju u Portorožu, gdje je kao tinejdžer vrtio pop-hitove. Nedugo potom je otkrio techno, pa sredinom devedesetih s Umekom vrti u Ambasadi Gavioli, da bi dinamični duo potom definitivno ucrtao Sloveniju na kartu techna zasnovavši label Recycled Loops. Nekoliko godina kasnije Kanzyani pokreće još jednu etiketu, Jesus Loved You, a u međuvremenu se afirmira i kao producent – uključujući i remikse za imena kao što su Carl Cox, Nathan Fake i John Acquaviva.
U Kanzyanijevim setovima se kroz godine ocrtavala evolucija techna kao klupske sile: od funky techna s kraja devedesetih, preko energičnog dizanja s primjesama electra, pa sve do onog današnjeg, sporijeg, seksi techna. Jako je tražen na svim stranama svijeta pa ga se stoga, kao što ste mogli primjetiti, zadnjih godina nešto rjeđe viđa i čuje u ovim krajevima… Što mu je samo razlog više da nam ovom prilikom dade sve od sebe! I, naravno, razlog više nama da ga poslušamo.
Nastup izvrsnog Slovenca ispratite 9. listopada u Sirupu. Šansu za popravni imate dan kasnije u riječkoj Stereo Dvorani. Početak: 23h, Ulaznica: 50kn do ponoći / 70kn nakon.

Dan kasnije nova poslastica…

Iza Oslo Recordsa iz Mannheima stoji priča o jednom od najvrtoglavijih uspona u recentnoj povijesti europskog klupskog podzemlja. Etiketa je osnovana 2007. i još početkom 2008. bila je poznata tek užem krugu poznavatelja scene – da bi već do ljeta iste godine, u roku od samo nekoliko mjeseci, naglo stasala u ime o kojem svi pričaju! Uz sve to su dečki imali i največi klubski hit prosle godine – Orbitlife.
Federico Molinari je osnovao Oslo zajedno s još jednom perjanicom labela, svojim nekadašnjim cimerom Nekesom, a rođen je u Buenos Airesu. Tamo počinje DJ-ati krajem prošlog desetljeća, i nedugo potom – kao i uostalom mnogi južnoamerički DJ-i, i prije i nakon njega – odlazi u obećanu zemlju Njemačku. Skrasio se u Mannheimu, nametnuo kao ozbiljan igrač učestalim nastupima na festivalu Time Warp, a s vremenom postaje rezident u frankfurtskom klubu Robert Johnson te u Monzi na Ibizi.
Kao što s frendovima na Oslu pažljivo bira što će izdati, ciljajući da svako novo izdanje bude poseban događaj, tako i kao DJ brižno slaže setove za bezbrižno raspamećenje na podiju. Tako da, tko god želi čuti na koju je foru Mannheim postao “novi Berlin” – neka ne propusti Federica Molinarija u Sirupu!
Početak: 23h, Ulaznica: 50kn do ponoći / 70kn nakon.