Browse By

UN uputili poziv za suradnju festivalu Exit


Iz Programa Ujedinjenih naroda za životnu sredinu (UNEP) uputili su poziv festivalu EXIT za pomoć globalnoj kampanji „Glazba i životna sredina“. Kampanja, koju je UNEP pokrenuo u suradnji s UNESCO-m, ima za cilj da kroz suradnju ključnih ljudi u svjetskoj glazbenoj industriji od nje stvori oruđe za promoviranje važnosti očuvanja životne sredine, ali i u samoj glazbenoj industriji unaprijediti odnos prema životnoj sredini.
Kampanja će službeno početi velikim koncertom u australijskom gradu Brisbaneu, na Dan zaštite životne sredine, 5. lipnja. Koncertu prethodi konferencija u ožujku u norveškom gradu Arendalu na kojoj će sudjelovati profesionalci iz glazbene industrije iz cijelog svijeta, kao i aktivisti i stručnjaci za zaštitu životne sredine. EXIT je pozvan da na konferenciji predstavi svoja iskustva i napore u borbi za očuvanje životne sredine i sudjeluje u definiranju kampanje „Glazba i životna sredina“.
I ove godine značajan dio kampanje za Exit festival bit će obojen borbom za zaštitu životne sredine, a na samom festivalu ovom problemu bit će posvećen niz događanja.