Browse By

Umagu započela druga po redu Adria Music Conference


Danas je u Umagu započela druga po redu Adria Music Conference. Održane su brojne panel rasprave, predavnja i radionice, a prvi dan obilježila je diva hrvatske glazbene scene Josipa Lisac svojim zanimljivim predavanjem pod nazivom Glazba jučer i danas – magla svuda oko nas, te Nina Badrić koja je dala odgovor na pitanje o dugovječnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni.
Umag, 01. lipnja 2012. – U Umagu je danas počela druga po redu Adria Music Conference, a prvi su dan obilježile brojne zanimljive rasprave, predavanja i radionice koje se održavaju u sklopu hotela Meila Coral. Najveći interes danas je izazvalo gostovanje glazbene dive Josipe Lisac i njeno predavanje Glazba jučer i danas – magla svuda oko nas. Josipa nas je uvela u svijet iza pozornice i zatvorenih vrata studija, te objasnila kako je održala svoju karijeru na vrhu svih ovih godina unatoč društvenim, tehnološkim i medijskim promjenama od 60tih do danas.
“ Izrazito mi je drago što sam na ovogodišnjoj AMC po prvi puta. Danas ćemo razgovarati o glazbi sa sociološkog aspekta, odnosu nas prema glazbi, odnosu nas prema nama samima. Uvijek podržavam dobru ideju kao što je ova konferencija i želim joj sretnu budućnost“ – izjavila je glazbenica Josipa Lisac.

FOTO: Umagu započela druga po redu Adria Music Conference

Po prvi puta na AMC je održana Red Bull Music Academy radionica koju je predvodio jedan od pionira britanskog bass i dubstep zvuka Zed Bias. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha SAE Workshop, The Shapeshiftersi su i ove godine posjetili Umag te održali još jednu zanimljivu radionicu o tehnikama produkcije glazbe. U tajne studijskog pjevanja uvele su nas Ivana Husar i Martina Tomčić u sklopu svoje radionice Škole pjevanja u suradnji sa Baby Dooksom koji je predstavio školu repanja. Zanimljivo je bilo i u Dvorani 1 gdje se vodila rasprava o danas vrlo aktualnoj temi, hrvatskoj kao obiteljskom turističkom odredištu ili mjestu zabave, brojnih glazbenih festivala. Govorilo se i o zastupljenosti glazbe na hrvatskim televizijskim postajama, a koja je tajna opstanka na nemilosrdnoj glazbenoj sceni te kako se istaknuti objasnila nam je i Nina Badrić.
“Ova konferencija je dobra platforma koja otvara mnoga pitanja I teme na koja su danas vodeći stručnjaci u industriji nastojali dati odgovor. Uživala sam u forumu I na konferenciju se vraćam i dogodine.“ – izjavila je Nina Badrić koja se nedavno vratila s Eurosonga iz Azerbaijana.
Večeras u klubu Jimmy Woo njemačka atrakcija ENVY MY MUSIC, DJ Marco Sonke i Sven Kirchof, dok sutra na prostoru ATP Dance Arene gostuju DJ-I Axwell, Chuckie I Deniz Koyu. Ulaznice za Umagination mogu se kupiti na ulazu u ATP Dance Arenu po cijeni od 180 kn.