Browse By

Gramophonedzie na Zrću


Gramophonedzie će nastupiti u Kalypso clubu na plaži Zrće u Novalji na otoku Pagu u petak, 20. srpnja. Iako pod pseudonimom Gramophonedzie Marko nastupa i radi već četiri godine, pravi uspjeh postigao je singlom ‘Why Don’t You’. To je single koji je od eksperimentalnog projekta prerastao u svjetski mega hit i dospio je do 1. mjesta MTV Dance Chart britanskog MTV-ja u samo par mjeseci! Taj originalni miks na bazi klasika iz 1943.g u izvođenju Peggy Lee i Bennyja Goodmana, nastale po blues standardu skladatelja Kansas Joe McCoya “Why Don’t You Do Right?” najbolje će te se prisjetiti u izvedbi Jessice Rabbit iz filma ‘Tko je smjestio Zeki Rogeru’.
“Želio sam oživiti veliki hit jazz dive Peggy Lee i prilagoditi “Why Don’t You?” suvremenom muzičkom izrazu u čemu su mi njena zavodljiva melodija i vokalni stil bili veoma inspirativna osnova. Kombinirajući originalni izvor sa novom bas linijom i ritmičkim i producentskim inovacijama – stvorio sam plesni hit koji pripada malo poznatom žanru “swing-housa”…Veoma mi je interesantno to što je DJ-evi iz različitih oblasti muzičkog spektra redovito puštaju na svojim nastupima, što potvrđuje njenu muzičku kvalitetu i eklektičnu vrijednost “ – komentira svoje djelo Marko Milićević.
Koliko je doista Miličević uspio hitom ‘Why Don’t You’, govori i podatak da mu je upravo taj singl osigurao i potpisivanje ugovora za jednu od najvećih diskografskih kuća na svijetu, Positiva Records, dok je glazbena kuća EMI producirala iznimno zabavan videospot. Pod imenom Gramophonedzie Miličević je do sada je objavio singlove za etikete Gotta Keep Faith Records, Yakuza Records, Guesthouse, DiskoZoo Records, Shak Digital, Maracuja, DVR itd.

Pjesma postaje udarni hit i na vodećim svjetskim sajtovima za preuzimanje glazbe STOMPY, TRAXSOURCE i BEATPORT – i ulazi u Top 10 na službenim Top listama vodećih svjetskih DJ-eva…poput DJ Sneaka, Kevin Saundersona, Carl Coxa, Dennisa Ferrera, Norman Jaya, Tony Humphriesa i Roger Sancheza . Pomoć u ovom projektu pružio mu je prijatelj i kolega Saša Radosavljević. Uz takvu podršku pjesma postaje jedan od najvećih hitova na Ibizi tijekom ljeta 2009. i u vodećim sezonskim svjetskim klubovima, poput Pacea, Spacea, Ministry of Sound. Nakon što je Marko uz Gramophonedzie osvojio svijet svojom house funky fuzijom i u kratkom vremenu doživio globalnu distribuciju te nastupio uz bok Bob Sinclaru, Derrick Carteru, David Moralesu, Basement Jaxu, Franckie Nucklesu, i drugima,
Pod službenim nazivom projekta GRAMOPHONEDZIE, Marko Milićević nastavlja sa kreativnim radom i remiksiranjem za vodeće svjetske kuće “Virgin-Positiva”, Hed Kandi, Oxyd Records, King Street Records – kao i stvaranjem originalne glazbe za izdavačku kuću EMI Records. U planu su novi singlovi za “Virgin Records”, kao i album, za koji već postoji veliko zanimanje. Njegov uspjeh i rad nedavno je predstavljen i u ekskluzivnim intervjuima za prestižne globalne glazbene časopise “DJ” i “Mixmag”, kao i u izuzetno popularnim izdanjima “The Sun” i “Female First”. Uz redovne nastupe u vodećim klubovima širom svijeta, uskoro se očekuje remix singla i suradnja sa Tarom McDonald (radila sa David Guettom, Armand Van Heldenom..) suradnja na novom singlu sa pjevačem “ Jazzanove” Benom Westbeech, remix singla Danni Minogue, singla Profesor Grina (radi sa Lilli Alen) i jos mnogo toga…