Browse By

Uzbudljiva događanja drugog dana AMC-a


Drugi dan najveće glazbene konferencije u Hrvatskoj obilježili glazbeni producenti Boris Đurđević, član agencije ENVY MY MUSIC Marco Sonke, predstavnik najveće američke radio mreže Rod Philips te Nick Colgan osnivač The Garden Festivala.
Umag je i jučer bio epicentrom glazbenih zbivanja u regiji. Brojni predavači te stručnjaci iz područja glazbe i popratnih industrija dali su odgovore na brojne zanimljive i prije svega, aktualne teme vezane za glazbu danas. Raspravljalo se tako o sve većem utjecaju društvenih mreža kao vida promocije naspram već etabliranih kanala kao što su klasičan PR. Što je sve potrebno za kvalitetnu video produkciju, ponajprije glazbenih videa objasnili su stručnjaci Visokog učilišta Algebra. Vodeći svjetski radijski stručnjak Rod Philips govorio je o načinima odabira I prezentacije glazbe u svjetskom glazbenom eteru. O prošlosti, sadašnjosti i budućnosti dance glazbe u Europi osvrnuo se član agencije ENVY MY MUSIC Marco Sonke.
“Drago mi je što ste sam ovdje u Umagu i što sam dio ove divne priče. Ovo trodnevno glazbeno druženje je ispunilo sva moja očekivanja i nadam se da se vidimo I slijedeće godine. “ – izjavio je Marco Sonke nakon svoje zanimljive panel rasprave.
I ove je godine na AMC-u jedna od najposjećenijih radionica bila EMI Workshop. Ovaj renomirani centar glazbene edukacije za glazbene producente zanimljiv je koncept koji je polaznike upoznao sa procesom modernog miksanja, te općim znanjem o produkciji elektronske glazbe. Zanimljivo je i producentsko natjecanje u kojem su sudionici sami stvarali elektronsku glazbu. Radionicu su ovoga puta predstavili Luka Tralić iz grupe Elemental, David Vurdelja iz Baby Dooks produkcije, Darko Juranović iz Urabonog zvuka te Boris Đurđević aka Eric Destler
“Bilo je odlično i sigurno se vraćam na godinu. Entuzijazam koji su pokazali ljudi na našoj radionici je vrijedan divljenja i bio mi je užitak raditi s njima. “ – izjavio je producent Boris Đurđević.