Browse By

Umag u iščekivanju glazbenog spektakla ATP Party Nights

23. ATP Vegeta Croatia Open u sklopu ATP Party Nights programa predstavlja koncerte Oliver i gosti, Estelle, Jinx, TBF, Gustafi… Bogato umaško glazbeno ljeto započinje s prvim danima 23. ATP Vegeta Croatia Open koji se u Umagu održava od 05. – 15. srpnja. U jedanaest večeri turnira očekuje nas pravi glazbeni spektakl.

Koncertne atrakcije ovogodišnjeg umaškog ATP Vegeta Croatia Open ove će godine otvoriti uvijek izvrsni Oliver Dragojević koji će na pozornici, osim legendarnih Dupina, ugostiti i orkestar Alana Bjelinskog. Subota 7. srpnja biti će definitivno večer za pamćenje na umaškoj pozornici. Cesarica, Vjeruj u ljubav, Moj lipi anđele i Vela Luka samo su neki od nezaboravnih hitova glazbene legende koja nas uvijek iznova oduševi i iznenadi. Kako bi otvaranje dobilo posebnu čar, Oliveru će se na pozornici pridružiti novosadski bend The Frajle, koji čine četiri karizmatične djevojke očaravajućih vokalnih mogućnosti. Nakon mnogo godina, kao gost Oliveru će se pridružiti i njegov veliki prijatelj i kolega Zlatan Stipišić Gibonni, kojemu je ovo jedan od rijetkih nastupa tijekom ove godine, u kojoj odmara nakon izuzetno uspješne promocije Porinom višenagrađivanog albuma Toleranca i istoimene turneje.
Uz gala koncert otvorenja, ATP Party Nights svake večeri predstavljaju vrhunska glazbena događanja. U petak, 6.7., večer prije koncerta Olivera, u Umagu će zasvirati Jazz Quartet Alana Bjelinskog i Ante Gele. U nedjelju, 8.7. umaška pozornica će ugostiti istarski bend Gustafi koji nas već godinama osvajaju hitovima poput Kadi su ta vrata, Katarina, Sanjati ćemo žuto i dr. U ponedjeljak, 9.7. u večernjim nas satima zabavlja ATP Stars bend, dok su dani 10. – 12.7. rezervirani za R&B i house generaciju. Nakon prošlogodišnjeg cool koncerta za vrijeme proloma oblaka koji je osvojio sve prisutne, na umašku pozornicu se u petak, 13.7. ponovno vraćaju legendarni TBF-ovci koji su u međuvremenu izdali svoj novi album pod nazivom Pistaccio metallic, a ove će nas ove godine splićani zabaviti hitovima poput Mater, Veseljko, Grad spava, Uvik kontra, i dr. U subotu, 14.7. na ATP Dance Areni nastupa svjetska R&B zvijezda ESTELLE, dobitnica prestižne glazbene nagrade Grammy 2009. godine za pjesmu za American Boy sa Kanyjem Westom. Zatvaranje ATP Party Nights programa pripalo je zagrebačkoj grupi Jinx, koji su kao i TBFovci lani osvojili Umag.
Impresivan glazbeni program 23. ATP Vegeta Croatia Opena ove godine uključuje čak 100 sati programa svih 11 dana događanja, 5 velikih koncerata i 6 DJ setova svjetskih atrakcija plesne glazbe. Uz navedene nastupe, u programu ATP Party Nights nastupaju i velikani elektronske glazbe Freemasons, Fred Hush & Brook Johnston Herr, Sunnery James & Ryan Marciano, Patric la Funk, Eddie Thoneick, i drugi. ATP Party Nights pružaju jedanaestodnevno glazbeno putovanje namijenjeno svim generacijama željnim vrhunske glazbe i zabave.
Ulaznice za koncert Olivera i Gibonnija (subota, 7.7.2012.) mogu se osigurati po cijeni od 130,00 kn, te po cijeni od 250,00 kn za VIP ulaznice, na svim prodajnim mjestima Eventima, CD shopu-Pula i agenciji Plavo more – Umag. Ulaz na sva ostala događanja ATP Party Nights programa je slobodan za sve posjetitelje.