Browse By

Ultra Europe: Paris Hilton najavila dolazak na Hvar!

Novi potvrđeni izvođači na festivalu Ultra Europe su Nervo, Chase & Status, Cazzette, Deniz Koyu, Yousef i drugi. Najpoznatija partijanerica na svijetu – Paris Hilton najavila dolazak na Hvar!
Predstavljanje lokacija održavanja festivala Ultra Europe ovo ljeto, najava novih izvođača, kao i rekordni rezultati prodaje ulaznica bili su povod današnjeg okupljanja organizatora festivala na konferenciji za novinare u prostorijama splitskog stadiona Poljud. Ultra Europe je dosad premašio sva očekivanja, a već bi u svom prvom izdanju mogao ući na listu deset najboljih događaja elektronske glazbe u svijetu. Interes za festival koji će se održati od 12. do 14. srpnja dolazi iz čak 75 država svijeta, a rezultati navale na ulaznice, s preko 60 posto prodanih, obaraju sve rekorde. Na konferenciji je potvrđeno još šest vrhunskih izvođača, čime line-up premijernog izdanja festivala Ultra Europe trenutno broji više od 30 zvijezda elektronske scene.
Nije slučajno da su organizatori za ovo predstavljanje izabrali upravo jednu od lokacija te ujedno okosnicu održavanja festivala – „poljudsku ljepoticu“ na kojoj će se odvijati prva dva dana festivala. Na objema lokacijama posjetitelji mogu očekivati ambijent koji priliči ovakvom događaju – kapacitet splitskog stadiona narast će do 40.000 mjesta s VIP prostorom za 3.000 osoba na dosad najvećoj poljudskoj i regionalnoj pozornici, koju će krasiti neviđena produkcija i specijalni efekti. Posebno dizajniran prostor i produkcija, s kapacitetom od 8.000 ljudi, očekuje se na pozornici Carl Cox & Friends, dok će se 2.500 ljudi zabavljati na prostorima Regional Stagea gdje će se predstaviti nove glazbene nade i vodeći klubovi u regiji.  Posljednji se dan Ultra Europe prebacuje na već rasprodanu ekskluzivnu završnicu u Hvaru, gdje se očekuje više od 5.000 posjetitelja na ukupno 3.800 kvadratnih metara prostora jednih od najljepših bazena Jadrana u sklopu Hotela Amfora Grand Beach Resort.
ultra 3
Na konferenciji su predstavljena i nova glazbena imena koja će sudjelovati na festivalu Ultra Europe. Svjetski poznati britanski duo Chase & Status, Dub House švedski duo CAZZETTE, turski Progressive House majstor te autor velikog hita Tung Deniz Koyu nastupit će na glavnoj pozornici u Splitu, uz ostale svjetske izvođače elektronske glazbe kao što su Afrojack, AVICII, Armin Van Buuren i Hardwell. Pozornica Carl Cox & Friends  dobit će pojačanje u vidu britanskog DJ-a Yousefa, te švedskog techno DJ-a i producenta Adama Beyera. Mnogobrojne Australce koji su kupili kartu za posljednji dan festivala Ultra Europe na bazenima Hotela Amfora Grand Beach Resort sigurno će oduševiti australski duo Nervo. S ovim novim potvrdama, trenutni line-up broji 30 izvođača u Splitu i Hvaru kroz sva tri dana festivala, dok se do početka očekuju potvrde još barem petero glazbenika. Ni brojne poznate osobe neće propustiti ovaj spektakl, a među njima se posebno ističe najpoznatija partijanerica na svijetu – Paris Hilton, koja je najavila svoj dolazak na završnicu u Hvaru.
A do tog glazbenog spektakla u Splitu i Hvaru neki će se sigurno odlučiti na zagrijavanje na festivalu Umagination, događanju Road to Ultra, na kojem će 8. lipnja u Umagu nastupati renomirane zvijezde Laidback Luke, Martin Solveig te duo Dimitri Vegas & Like Mike.
Inače, Ultra Europe je jedini festival u svijetu koji će sadržavati posebnu komponentu u sklopu Yacht Weeka, s više od 250 plovila, sudionika Ultra Europe Regate do Hvara, koja će se održati 14. srpnja. Po uzoru na američku inačicu ovog festivala, uvest će se prijenos uživo preko YouTube UMF TV kanala, a očekuje se ponovno obaranje rekorda najgledanijeg glazbenog prijenosa na internetu. Ultra Music Festival u Miamiju postavio je rekord s preko 10 milijuna jedinstvenih gledatelja prijenosa uživo, a na festivalu Ultra Europe 25 sati programa prenosit će preko 20 kamera za više od 5 milijuna ljudi.
„Kao organizatori smo iznimno zadovoljni suradnjom s gradskim i županijskim vlastima koje su prepoznale prednosti ovog festivala za Split i okruženje. Sve potrebne službe dale su svoju punu podršku prilikom ugošćivanja više od 30.000 stranih gostiju, a sve s ciljem njihova povratka 2014. godine. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu te suradnji s Ultra Worldwide, na svim su poljima prisutni visoki produkcijski standardi, a nadam se kako ćemo se u skoroj budućnosti moći usporediti s Ultra Music Festivalom u Miamiju, koji je ove godine tijekom dvaju vikenda uspio ugostiti čak 330.000 posjetitelja željnih najbolje zabave. Partner koji nam je tamo bio snažna podrška, svjetski brend Heineken, odlučio je podržati već prvu inačicu festivala Ultra Europe u Splitu.“ izjavio je Joe Bašić, direktor tvrtke Adria MM Produkcija, koja je hrvatski partner i suorganizator festivala. Heineken, vodeće premium pivo na svijetu, prepoznalo je važnost Ultra Europe festivala, najpoznatijeg festivala elektronske glazbe. S obzirom na predanost tome da iznenadi svoje potrošače i osigura im uzbuđenje bilo gdje na svijetu, Heineken je kao sponzor i službeno pivo odličan partner ovog projekta. Heineken već tradicionalno podržava vrhunske festivale elektronske glazbe u Hrvatskoj, a ta dobra praksa nastavlja se i ove godine. Osim što je dostupan u gotovo svakoj zemlji svijeta, Heineken svojim odraslim potrošačima osigurava sjajna iskustva i brojne prigode za uživanje, ali ih poziva i da uživaju u Heinekenu odgovorno. Ujedno je zahvalio i ostalim partnerima festivala koji su prepoznali važnost ovog događaja, tvrtkama ORYX Rent a car i Red Bull te istaknuo značajnu ulogu Yacht Weeka koji će se održavati u isto vrijeme.
Sve informacije i obavijesti mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/ te službenoj Facebook stranici festivala, a ulaznice se mogu kupiti na internetskoj stranici http://ultraeurope.com/ te u sustavu Eventima.