Browse By

Ultra Europe: Najveći glazbeni festival elektronske glazbe stiže u Split!

Ultra Europe izdanak je najvećeg svjetskog festivala elektronske glazbe u svijetu, festivala Ultra, a održat će se po prvi put u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine. Vlasnici tvrtke Ultra Enterprises su odabrali upravo Hrvatsku i Split između 16 europskih zemalja, čime festival postaje ekskluzivno, jedino događanje ovih organizatora u Europi.

Split
Prvo izdanje Ultra festivala održano je 1999. godine u Miamiju, a ubrzo je stekao kultni status najvećeg svjetskog festivala elektronske glazbe koji je afirmirao mnoge izvođače te okuplja poznata imena. Ultra Music Festival je u ožujku 2012. godine okupio čak 165.000 posjetitelja, a među izvođačima koji su tijekom godina nastupali na festivalskim pozornicama diljem svijeta ističu se David Guetta, Madonna, Black Eyed Peas, Depeche Mode, LMFAO, Skrillex, Tiesto, Avicii, Armin Van Buuren, Fedde Le Grand, Fatboy Slim, Carl Cox, Justice, Chase and Status, Laidback Luke i mnogi drugi.

Na sutrašnjem predstavljanju se uz ministra turizma Veljka Ostojića te organizatore Russela Faibischa (osnivač i diektor Ultra Music Festival) i Josipa Bašića (direktor Adria MM Produkcija) očekuju i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske.