Browse By

Illectricity Festival otvara svoja vrata!


Festival audio-vizualnih umjetnosti – Illectricity – ovaj vikend otvara svoja vrata. Napeto će biti već prve najavne festivalske večeri kad će se u verbalnom susretu s Illectricityjem naći nekoliko sjajnih boraca: šibenski Terraneo, beogradski SHARE Conference te Elevate festival iz Graza koji oštre svoje oružje i spremni su za okršaj. Na četvrtom po redu Sound Clashu, koji će se u petak održati u AKC Medika, kroz četiri tematski definirane runde festivalske ekipe borit će se za glas publike i pobjedu.

Večer koja slijedi rezervirana je za mlade i neafirmirane DJ-e i producente koji još nisu imali priliku nastupiti pred punim klubom! Riječ je o sedmoj po redu Nucomers večeri koja je dio Party United projekta, a kupnjom ulaznice za jedan od Party United evenata ostvarujete ulaz i u Močvaru.

Napokon su poznati i tematske runde ovogodišnjeg Sound Clasha, te tko od Nucomera će se u Močvari predstaviti.
PETAK – 23/11 – FESTIVAL SOUND CLASH – AKC MEDIKA / 23h
Kroz pet jednosatnih i tematski različitih rundi, festivalske DJ ekipe imaju po petnaest minuta po rundi kako bi predstavile svoj zvuk i osvojile naklonost publike. Senzori pokreta mjerit će količinu kretnji i reakcije, a pobjednik će biti ekipa koja svojim glazbenim predstavljanjem prisutne najviše digne na noge.
Za pobjedničku krunu bore se festivali:

 •  SHARE Conference (Beograd) vs Elevate (Graz) vs Terraneo (Šibenik) vs Illectricity (Zagreb)
 • VJ-ing & senzori pokreta: -polygon & noddy2000
 • Ulaznice: 30kn do ponoći, 40 nakon

Teme rundi:

 1. Hello Illectricity, tell me how you’re doin’ – wish us a warm welcome!
 2. Dare To Be Original – find and play the originals of the tunes we know – don’t imitate, originate!
 3. Mashed Potatos – (s)mash the styles, shake and stir, give us a cocktail! let incompatible be compatible!
 4. BASStardz – give us some BASS – pump it!
 5. Pop That Coochie – as black as possible :) from “blaxplotation”, funk & soul to ghetto-tech & juke – unleash the brother inside you!

SUBOTA – 24/11 – NUCOMERS NIGHT – KLUB MOČVARA / 23h
Nucomers Night je rezerviran za mlade, neafirmirane DJ-e ili producente koji su nakon izvršenog natječaja i pomne selekcije izabrani kako bi se predstavili festivalskoj publici. Večer je i dio Party United projekta te ulaznica vrijedi za više klubova uključenih u projekt (www.partyunited-zagreb.com). Cijena ulaznice je 40 kuna a izabrani ovogodišnji Nucomeri su:

 •  El Commando (Split)
 • What The Funk (Zagreb)
 • 3Ska (Split)
 • Pudlica (Zagreb)
 • The Purpose Player (Zagreb)
 • AL:XX (Beograd)
 • + VJs: LiteMotif (Zagreb)