Browse By

Glazbeni spektakl Party United oduševio Zagreb!


Subota 24. studenog, protekla je u znaku četvrtog po redu regionalnog glazbenog spektakla Party United koji je još jednom potvrdio velika očekivanja. Bila je to večer kada se 15 zagrebačkih klubova udružuju pod istim motom – u ideji dobrog glazbenog tuluma. Kao i svaki put do sada Party United je oduševio tisuće rasplesanih posjetitelja kao i brojne turiste iz regije, ali i šire, koji su i ove godine posebno zbog ovog dogđaja posjetili Zagreb.
Spektakularan glazbeni program ovogodišnjeg izdanja PARTY UNITEDA započeo je na Live Stage-u u Tvornici kulture koncertom francuskog bossa nova benda Nouvelle Vague, već odavno poznatog zagrebačkoj publici. Šarmantne Francuskinje, Melanie Pain i Liset Alea potpuno su rasplesale Tvornicu kulture svojim starim i novim obradama poznatih hitova, oduševile svojim stylingom, a na sceni su dobile i pojačanje; plesačicu Zulu, The Shadow Dancer iz Crazy Horsea koja je podigla atmosferu u burlesknom stilu. Ovaj nastup bio je jedan od najboljih, ako ne i najbolji, na njihovoj istočnoeuropskoj turneji, a prepuna Tvornica im jednostavno nije dala otići s pozornice.
Nakon Tvornice, oficijalni afterparty koncerta se preselio u Vip club, a oni koji su bili raspoloženi za elektronsku glazbu uputili su se u Pogon Jedinstvo na Electronic Stage gdje je Mira Aroyo, članica svjetski poznatog benda Ladytron, nakon warmupa, otvorila večer s odličnim tvrđim electro/bass/house setom dok su iza nje nastupili Author live s kotrljajućim dubstepom, te Ambivalent i Saso Recyd uz minimal i house s jednog od najboljih labelova na svijetu Minus. Isto tako, momci iz zagrebačkog Protokola Basta i Odium su započeli, odnosno priveli kraju cijelu DJ priču. DJ setovi uz VJing na najvišoj razini su pred brojnim simpatizerima elektronske glazbe držali dobro raspoloženje na plesnom podiju do ranih jutarnjih sati.
Na jednu noć klubovi Aquarius, Gjuro, Groove, Hemingway Bar Tuškanac, In Bar, Maraschino, Močvara, Pepermint, Purgeraj, Sax, Shamballa, Sirup i VIP Club, također su postali epicentar zabave pod nazivnikom klupsko – koncetnog tuluma: Party United!