Browse By

Ulaznica u pretprodaji više nema: Fresh Island danas otvara vrata posjetiteljima


Početkom srpnja, neposredno prije navale festivala elektronske glazbe, na plažu Zrće stiže prvi hip-hop & soul festival u regiji- Fresh Island Festival sa svojim impresivnim međunarodnim hip hop line upom. Klubovi Papaya i Aquarius te eksluzivni party na brodu ugostit će od 5. do 8. srpnja neka od najvećih imena, američke i europske scene, a popis predvode hip-hop ikona Nas, Grammy nagrađivana Eve i DJ Muggs iz kultnih Cypress Hill. Ovaj jedinstveni festivalski užitak već je prema mnogim inozemnim glazbenim medijima svrstan u jedan od festivala kojeg ove godine ne smijete zaobići.
NAS LIVE! @ NEW YORKER LIVE! STAGE I KLUB PAPAYA I ČETVRTAK 05.07. I
Gotovo svaki popis najvećih MC-a svih vremena svrstat će Nasa u sam vrh, pa ga tako MTV-jeve i blogerske ljestvice stavljaju uz bok veličinama kao što Jay Z, Tupac, Notorious BIG, Rakim i KRS One. Prozvan uličnim propovjednikom zbog svojih poetičnih, ali kontroverznih stihova i stavova na sceni se pojavio prije više od dva desetljeća i već debi albumom, “Illmatic” iz 1994., upisao na popis besmrtnika. Jedan je od rijetkih izvođača čijih je čak osam albuma ostvarilo platinastu ili multiplatinastu tiražu uz jedinstvenu podršku kritike, publike I hip hop zajednice. Ipak, čak je deset godina, od sredine 90tih do 2005., bio poznat njegov sukob s Jay Z-jem u kojem se nisu štedjeli. Ratna sjekira zakopana je zajedničkim singlom, “Black Republican”, s albuma “Hip Hop Is Dead”, Nasove oštre kritike stanja u hip hopu, koji je bio nominiran za Grammyja. A koliko pak stoji iza svojih djela pokazuje njegov album “Distant Relatives”, kolaboracija sa Damienom Marleyem čiji je kompletan prihod išao u dobrotvorne svrhe za borbu protiv siromaštva u Africi. Nas trenutno radi na desetom studijskom albumu na kojem će se kao producenti i izvođači pojaviti artisti poput Kanye Westa, DJ Premiera, Tylera the Creatora i mnogih drugih. Nas je o našoj obali čuo puno toga lijepog od bračnog para Beyonce & Jay Z koji su Jadran posjetili nekoliko puta.
EVE LIVE! @ NEW YORKER LIVE! STAGE I KLUB PAPAYA I PETAK 06.07. I
S više od 8 milijuna prodanih primjeraka njezina prva tri albuma Eve je jedna od najpoznatijih hip hoperica u povijesti. Ova reperica, producentica, modna ikona i glumica veliki proboj u karijeri doživjela je 1999. kad je objavljen debi “Let There Be Eve… Ruff Ryders’ First Lady”. Već sljedeće godine Eve je trebala biti okrunjena Grammyjem za veliki hit “You Got Me” grupe Roots i Erykah Badu u kojem izvodi drugu strofu, ali spletom okolnosti uopće nije navedena među izvođačima. Ta nepravda ispravljena je već 2001. godine s “Let Me Blow Ya Mind”, uz “Who’s That Girl”, najvećih hitovima drugog albuma koji i dan danas spadaju među floorfillere svakog kluba. I treći Evein album, “Eve-Olution”, iznjedrio je ogroman hit, “Gangsta Lovin” u kojem je gostovala tada nova mlada nadolazeća zvijezda Alicia Keys.
Nakon trećeg albuma, uz gostovanja na singlovima zvijezda poput Gwen Stefani, Kelly Rowland I Maroon 5, Eve se okrenula glumi pojavljujući se u filmovima poput “xXx”, “Brijačnica” I “Čarijevi anđeli”. Uz nastup na Fresh Island Festivalu ova godina bi trebala biti godina velikog diskografskog povratka s dugonajavljivanim albumom “Lip Lock” na kojem sudjeluje cijela vojska superstarova: Lady Gaga, Shakira, Timbaland, The Neptunes, Dr.Dre, MSTRKRFT, Alicia Keys, Flo Rida i mnogi drugi.
Osim Eve i Nasa u tri dana festivalskim pozornicama Papaye i Aquarius prodefilirat će više od 30 izvođača i DJ-a iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke i cijele regije. Njih predvode kultni DJ Muggs iz Cypress Hilla, DJ Revolution, DJ Statik Selektah, Chip Fu, J-Ro, DJ Shortee Blitz, DJ 279, Miss Stylie i Maylay Sparks. Regionalne artiste predvode General Woo, Frenkie, VIP, Struka, DJ-I Frx, Dirty Hairy, Raid, Mengren, Independent, Zrna i mnogi drugi. Svakako treba istaknuti I ekskluzivni “West Coast G” party na brodu u ritmu zvuka zapadne obale koji će zaploviti duž pučine 06. srpnja uz specijalnog gosta DJ Latin Prince-a iz Los Angelesa.
Više informacija na web siteu festivala: www.fresh-island.org.