Browse By

Ulazak u 2009. s Freemasonsima

Svi ljubitelji pozitivne i vesele klupske glazbe sigurno će za doček 2009. godine odabrati upravo zagrebački klub Aquarius, jer će tamo uživati u nastupu Freemasonsa, jednog od najpoznatijih elektronskih produkcijskih timova. Jedan od glavnih sponzora je Transport footwear, koji već tradicionalno dovodi vrhunska imena svjetske scene u Hrvatsku, a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u njihovim trgovinama u Importanne centru, Gajevoj ulici i City Centeru One po cijeni od 220 kuna.
Britansku house atrakciju Freemasons čine Russell Small, bivši član benda „Phats and Small“ i autor mnogih hitova, te James Wiltshire, poznat po suradnji s Donnom Summer, grupom Texas i Kylie Minogue. Njihova priča započela je otkrićem pjevačice Amande Wilson u lokalnom karaoke-baru, a ime su odabrali prema lokalnom pubu u kojem im je obećana doživotna besplatna konzumacija ukoliko će imati hit na prvom mjestu ljestvice. Najveći plesni hit u 2005. godini, pjesma „Love on my mind“, pripada njima, a njome su poharali top ljestvice.
Mnogi poznati glazbenici poželjeli su da njihove hitove remiksiraju upravo Freemasons pa su oni tako surađivali s grupom Jamiroquai na pjesmi „(Don’t) give hate a chance, Phats&Small na „It’s beautiful day“ i pjevačicom Faith Evans na „Mesmerized“, dok su, primjerice, za remiks singla pjevačice Beyonce „Deja vu“ bili nominirani za Grammyja 2007. godine. Na popisu remiksiranih uspješnica su i „Beautiful liar“ Beyonce i Shakire, „Work“ Kelly Rowland, „The One“ Kylie Minogue i „Disco lies“ Mobyja.