Browse By

UES predstavlja techno virtuoza Len Fakija 14.6.

United Electronic Sound za kraj sezone 14.6. u zagrebački Pogon Jedinstvo dovodi Len Fakija, jednog od prvih rezident DJ-eva slavnog berlinskog kluba Berghain za koji kaže da je spasitelj techna. Pokretanjem etikete Len Series utemeljio je platformu na kojoj je bazirao vlastitu ideju techna, a uz dodatak etikete Figure i Podium, ovaj glavni koncept daje  mu stvaralačku slobodu i mogućnost da istraži dublji značaj glazbe. Karakteristični maratonski setovi prisiljavali su ga na promjene muzičkog naglaska i stila, prilagodba koja ga je samo hranila dodatnom inspiracijom.

U Berghainu je pokrenuo i vlastiti večernji program na kojem redovito ugošćuje kolege iz cijelog svijeta, a etiketa Podium je nastala kao logičan nastavak te večeri. S izdanjima Raudivea, Shinedoea, Tony Rohra i 2000 And Onea, ovaj label je od začetka postavio standard za uzbudljiv, moderan techno eksperiment. Svakako treba spomenuti i Lenove “My Black Sheep” i “Odyssee II” koje su postale golemi klupski hitovi 2007. i 2008. godine. Druga etiketa Podium ima cilj objavljivati kako Lenove, tako i originalne radove drugih producenata čime je poligon za istraživanje elektronske glazbe.

Njegov komunikativan stil DJ-inga čini ga pravim gospodinom za gramofonima, umjetnikom čiji su setovi  iznimno strastveni, moćni i nikada nisu bazirani na samo jednom žanru ili stilu. Vršci njegovih prstiju su poput senzora na Richterovoj ljestvici, naslućuju i pokreću erupcije na plesnom podiju.

Za podrhtavanje podija pod nogama zaduženi su i Ivan Komlinović, Nitro i Pete Dux. Očekujte vrhunski sound system, video projekcije, posebnu dekoraciju prostora i odličnu zabavu.

United Electronic Sound predstavlja: Len Faki (GER)

Petak, 14.06.2013.
Pogon Jedinstvo

Start: 22 sata

Cijena do 31.5. iznosi 50kn
Cijena od 01.06. iznosi 70kn


LEN FAKI (Berlin, GER)
Ostgut Ton | Figure

Ivan Komlinović (CRO)
Syntetic Digital | Decoded

Nitro (CRO)
Perfection | Technology

Pete Dux (CRO)
UES | x Project