Browse By

U2 'zapalio' 90 tisuća Španjolaca

Irski rockeri iz grupe U2 večeras su u Barceloni pred 90-ak tisuća obožavatelja otvorili turneju “U2 360 Tour”, prvu nakon tri godine, u sklopu koje će 9. i 10. kolovoza posjetiti i Zagreb – piše Jutarnji list.
Na travnjaku velebnog stadiona Camp Nou, uz jednu od najvećih koncertnih pozornica ikad sagrađenih, pokazali su kako bi otprilike mogli izgledati njihovi nastupi u Hrvatskoj, minus depresivno okruženje derutnih maksimirskih tribina.
Prve reakcije na dobro znane pjesme četvorke sa Zelenog otoka su izvanredne, a veći dio koncerta sastoji se od skladbi s posljednjeg albuma “No line on the Horizon”.
Inače, više od 500 obožavatelja U2 kampiralo je cijelu noć ispred stadiona FC Barcelona kako bi mogli uhvatiti mjesta tik uz samu binu. Barcelona je, podsjetimo, u
z Zagreb jedan od rijetkih gradova koji je dobio dva datuma za koncerte, a baš kao za one u glavnom gradu Hrvatske, gotovo sve ulaznice za spektakle u ponosu Katalonije bile su rasprodane čim su puštene u prodaju.
“U2 360 Tour” u potpunosti opravdava taj naziv, posebice ako uzmemo u obzir koncepciju pozornice. Osmišljena je i sagrađena kružno, tako da svaka tribina ima podjednako dobar pogled na zvijezde večeri.