Browse By

U Sarajevo stiže kraljevsko ozvučenje

Pripreme za nastup DJ Tiesta su u punom jeku. Ujutro u četvrtak, 14. svibnja u Sarajevo stižu šleperi sa ozvučenjem i pratećom opremom, kako bi do ranih jutarnjih sati u petak, 15. maja, sve bilo postavljeno i isprobano.
Za vrhunsku kvalitetu zvuka pobrinut će se L-Acoustics razglasni sistem, snage 50.000 Wati. Za ovaj sistem se bez lažne skromnosti može reći da je „Rolls Royce“ među ozvučenjima, a kao ilustracija koja potkrjepljuje navedeno može poslužiti činjenica da niti jedan ovakav razglas ne postoji u BiH i zemljama okruženja.
Uz vrhunski zvuk u Sarajevo stiže i vrhunski vizuelni doživljaj. Na sceni će biti postavljeno oko 100 kvadratnih metara LED ekrana visoke rezolucije, koji će u kombinaciji sa svjetlima kreirati vizuelni ugođaj za pamćenje.
Podsjećanja radi, Sarajevo će 15. svibnja ugostiti najveću zvijezdu svjetske elektronske muzičke scene. Nizozemski superstar DJ Tiësto, prvi DJ koji je ikada nastupio na olimpijskim igrama, čovjek koji je čak tri godine zaredom proglašavan za najboljeg DJ-a na svijetu po izboru magazina DJ Mag i kojeg je za izuzetne zasluge odlikovala Kraljica Nizozemske, svirat će u petak, 15. svibnja u dvorani „Mirza Delibašić“, KSC Skenderija.
Karte za ovaj party možete nabaviti do 13. svibnja u Banja Luci, Tuzli, Zenici i Mostaru, a nakon toga isključivo na platou ispred Centra Skenderija. Sve dodatne informacije možete naći na www.tiesto.ba.