Browse By

Tom Novy: Hrvati su pravi party animalsi

Da je sinoćnji party bio na nekom drugom mjestu gdje je glazba naših susjeda “domaća” vjerojatno bi se pisalo o stotinama posjetitelja koji su se došli zabaviti uz lake note. No ima i onih, mada u manje broju, koji još uvijek cijene glazbu koju proizvode strani stručnjaci – donosi portal Index.
“Kada nastupate u nekom klubu, imate boji kontakt s publiko nego na otvorenoj sceni ili festivalu”
Jedan od njih je i 35-godišnji DJ iz Njemačke koji je sinoć za Zagrepčane koji uživaju u elektronskoj glazbi priredio “zabavu i pol”. Tom Novy svoju je profesionalnu karijeru započeo ’90-ih kada je MTV bio na vrhuncu i diktirao glazbene trendove. U klubu Shamballa pred svojim najvatrenijim obožavateljima priredio je pravu zabavu.
“Glazbena scena nije više što je nekad bila. Neki drugi interesi postali su primarni, a glazba je pada u drugi plan”, započeo je Nijemac razgovor s nama. “Pošto ovo nije moj prvi put da nastupam u Hrvatskoj moram priznat da ste vi Hrvati pravi party animalsi”, našalio se Tom Novy. “Kada nastupate u nekom klubu, imate bolji kontakt s publikom nego na otvorenoj sceni, festivalu ili slično. Možete otići s nekim do šanka, popričati i osjetiti kako publika diše, a to je ono najvažnije, zbog toga smo tu”, rekao je za Index.
“Imam nastupe od Njemačke do Brazila, a kada vidite publiku da pleše to vam je dovoljna motivacija za svaki sljedeći nastup”
Uz mnogobrojne gaže i nastupe koje ima, rado pronalazi termin i za naše tržište. “Hrvatska publika je otvorena, na party se dođe opustiti i zabaviti”, kaže. Događanje na kojem nije bio važno biti viđen, već je bilo važno uživati u trenutku i glazbi, svi koji su se sinoć našli tamo “natjeralo” je na dobar feeling.
Radeći ono što voli, Tom je dokazao zašto je jedan od najtraženijih DJ-a u Europi, ali i šire. Otkrio nam je i svoje planove za nadolazeće ljeto. “Imam nastupe od Njemačke do Brazila, a kada vidite publiku da pleše to vam je dovoljna motivacija za svaki sljedeći nastup”, rekao je. (Index.hr)