Browse By

Tiesto na Zrću


Najskuplji DJ svijeta, Nizozemac Tiësto, sutra otvara ljetni festival Tuborg Green Beat u klubu Papaya na plaži Zrće na Pagu. Od 18. do 21. kolovoza Papaya će na Tuborg Green Beatu ugostiti i DJ-e Axwella, Markusa Schulza i Normana Doraya. Treću godinu zaredom Tiësto se vraća u taj hrvatski ljetni klub – piše Jutarnji.hr.
Kao i prethodnih godina poznati je DJ pred organizatore postavio vrlo visoke tehničke i produkcijske zahtjeve, te zbog njegova nastupa u klub Papayu stiže dodatna audiovizualna oprema koja se doprema u nekoliko kamiona iz cijele regije.

Najbolji paški hotel

Za njega i prateći tim osigurana su čak dva privatna mlažnjaka do zadarske zračne luke, a do same Novalje doputovat će u limuzinama Mercedes S klase. Tiësto i njegov tim odsjest će u najboljem hotelu otoka Paga, Boškincu, a u njegovoj gastroponudi bit će najbolje delicije otoka Paga i hrvatske obale. Uz sve to 41-godišnji DJ zatražio je klimatiziranu garderobu s posebnim toaletom, tri boce šampanjca Cristal i isto toliko boca rijetkoga Moët & Chandon Rosé šampanjca. Također želi svijećama osvijetljen backstage.
Uoči nastupa jedan od najpopularnijih DJ-eva rekao je za Jutarnji što je to toliko magično u Zrću da se vraća već treći put i što ga nakon 20 godina karijere i dalje pokreće.
– Ovo je moj treći nastup u Papayi i svake se godine iznova veselim. To je jedna od mojih najuzbudljivijih gaža jer se radi o prekrasnom klubu na otvorenom. Iz godine u godinu fascinira me svitanje i izlazak sunca iznad mora. Publika u Papayi je kao i ja uvijek dobro raspoložena i osjeti se posebna vibra. Papaya i ja smo definitivno povezani, a najvažnije je što postoji visoka profesionalnost – rekao je.
Čak tri godine zaredom (2002. – 2004.) proglašen je najboljim DJ-em na svijetu. Jedan je i od najskupljih i najzahtjevnijih. Njegovi nastupi u klubu koštaju oko 50 tisuća eura, a na festivalima i dvostruko više. Prije šest godina na otvaranju Olimpijskih igara u Ateni oduševio je dvosatnim setom, a prvi veliki uspjeh postigao je remiksom za pjesmu “Silence” Sarah McLachlan. Tiësto je do sada izdao pet albuma koji su prodani u mlijunima primjeraka.

Prvo mjesto na ljestvicama

– Za mene je svaki nastup novo iskustvo, posebno me vesele nova mjesta na kojima prije nisam nastupao, ali i ona na koja se poput Papaye uvijek rado vraćam – kaže Tiësto, koji je u karijeri je surađivao s brojnim zvijezdama kao što su Justin Timberlake, Timbalan, Moby. Njegova posljednja suradnja s Nelly Furtado na pjesmi “Who Wants To Be Alone” ovoga ga je ljeta dovela na prvo mjesto svjetskih glazbenih ljestvica.
Izvor: Jutarnji.hr