Browse By

The Shapeshifters u Rijeci

Najveće regionalno okupljanje studenata očekuje nas uskoro u Rijeci. Tisuće mladih dolazi na dvodnevno opuštanje. Vaterpolist riječkog Primorja EB Paulo Obradović kao jedno od zaštitnih lica poziva Vas na nezaboravan tulum.
Najveće regionalno okupljanje studenata  Student Day Festival 2013. uskoro otvara svoja vrata. Gradonačelnik Rijeke predat će simbolično ključeve grada studentima koji u dva dana bogatstvom kulturnih i glazbenih sadržaja stvaraju najveći događaj takvog tipa u regiji. Svakim danom stižu nove potvrde glazbenih gostovanja a ona posljednja dolazi iz Velike Britanije – The Shapeshifters, britanski DJ dvojac nastupa na Student Day Festivalu.
Iza imena The Shapeshifters krije se dvojac Max Reich i Simon Marlin, koji su 2003. godine svojim hitom Lola’s Theme svjetsku glazbenu scenu promijenili zauvijek. Oni su svojim inovativnim pristupom stvaranju glazbe nametnuli nove standarde na sceni, a kombinacijom underground house glazbe s elementima funka, soula i techy doba, inicirali plesnu groznicu na podijima širom svijeta.
Brojne osobe iz društvenog života Hrvastke pridružuju se Student Day Festivalu pa tako i hrvatski vaterpolo reprezentativac i igrač riječkog Primorja EB Paulo Obradović poziva na dvodnevno druženje simpatičnom video porukom i dodaje: “Studentsko je doba najljepše u životu. Veseli me što ćemo se družiti dva dana u Rijeci, program je zaista izvrstan. Pozivam sve da nam se pridruže i da zajedno slavimo mladost.”
U petak 24. i subotu 25. svibnja grad Rijeku službeno preuzimaju studenti koji će na kulturni, glazbeni, sportski i zabavni spektakl stići iz cijele Hrvatske i regije. Na prostoru gata Karloline riječke, te drugim festivalskim prostorima uz već potvrđene rokere iz Zagreba Hladno pivo, na glavnoj pozornici u petak, 24. svibnja nastupiti će i Mandrili, Kandžija, Sane, Moskva te Kung Foo Fighters. Legendarni Goran Bare i grupa Majke zasvirat će u Rijeci u subotu 25. svibnja, a očekuju nas i odlične svirke grupa Stillness, Radioaktiv, Vanillaz te RHCP Tribute benda.
Dvodnevna manifestacija koju organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci osmišljena je kao druženje za sve školarce i studente ali i ostale građane koji im se žele pridružiti i disati u Ritmu Mladosti. Program se sastoji od različitih sportskih aktivnosti i natjecanja te velikog glazbenog spektakla na kojem će nastupati veliki broj vodećih hrvatskih glazbenika. Program i svi koncerti besplatni su za sve posjetitelje.