Browse By

Teror u Shamballi!

U sklopu BlitzKidz večeri u Shamballa clubu, u srijedu, 4. veljače uz melodične zvukove berlinskog elektro benda Jeans Team, furioznu buku za DJ pultom birat će i vrtiti okrutni Mixel i Bakka.
Mole se svi paunovi, tetrijebi i bogomoljke da u tmastoj noći 4. veljače pitomo stanu u red za još jednu moćnu paradu nasilja i veličanstvene glazbe!
Cijena ovog terora je zanemarivih 50 kuna, a do 23 sata – krajnje zanemarivih 40 kn.
Jeans Team, berlinski elektronski bend, još od 1995. godine stvara plesnu muziku koja je kombinacija electro beatova i stihova na njemačkom.
Dečki iz benda prozvali su se po neonskom reklamnom natpisu pronađenom na jednoj napuštenoj berlinskoj trgovini jeftinom modom iz 70′, a često taj isti neonski natpis nose sa sobom na svoje live nastupe.
2000. Jeans Team je potpisao za poznati Kitty-Yo label specijaliziran za elektronsku glazbu te je izdao i svoj prvi album Ding Dong koji je postao kamen temeljac za ljubitelje low-fi elektronske glazbe.
Najveći hit s tog albuma, pjesmu Keine Melodien, uzela je Peaches i u cover verziji objavila na svom albumu Teaches of Peaches.
Nakon njihova prvijenca slijedili su još Gold und Silber (2004.), Musik von Oben (2005.) i Kopf Auf (2006.)
BBC ih je 2007. godine opisao riječima: “zvuče kao Kraftwerk kojeg je obradio Felix da Housecat u burleskni house… na tripu…”, a kanadski Montreal Mirror Music 2008. godine, prilikom njihove turneje po Kanadi, kaže: “Jeans Team se dokazao kao jedan od najzanimljivijih i najtrajnijih produkata berlinskog kreativnog boom-a iz perioda konca 90′”.
Zbog svega toga nemojte propustiti priliku da ih čujete na Blitz Kidzu u Shamballi! (Net.hr)