Browse By

Talijanski hit-maker Alex Neri u zagrebačkom klubu Sirup

alex neri
Ovog petka, 27.11., u Zagrebu gostuje jedno od najvećih imena ne samo talijanske već i europske house scene; glazbenik inovativnog stila i osnivač Tenax Recordingsa; Alex Neri.
Pripadnicima klupske scene Neri je poznat kao svestrani glazbenik koji je surađujući sa mnogim renomiranim imenima iz sasvim različitih glazbenih okolina istraživao stilove i forme house glazbe; kombinirajući je vješto sa elektronikom, hip hopom i funkom. Onima koji se tek povremeno upućuju u klupske vode Nerijev hit Chase the Sun zasigurno nije nepoznanica. Upravo taj hit, kao i nezaobilazna ljetna uspješnica Lemonade lansirale su Nerija i njegov projekt Planet Funk u orbitu masovno poznatog izvođača, čiji navedeni hitovi i danas pune radio i klupske play liste.

Početak: 23h, Ulaznica: 50kn do ponoći / 70kn nakon

Iako je Planet Funk požeo zavidan uspjeh, on je samo jedan u nizu intrigantnih projekata iza kojih stoji Nerijev glazbeni pečat. Svakako je nezaobilazan i projekt Kamasutra iz devedesetih godina kada je sa hitovima poput Running Away i Love me or leave me zapanjio klupsku publiku diljem svijeta i postao jedan od najzapamćenijih izvođača u elektronskoj glazbi čija su izdanja izašla pod imenom velikih glazbenih etiketa poput Warner i Galaxy Recordsa.
Alex Neri prešao je i granice etiketiranja svoje glazbe velikim svjetskim imenima osnivajući vlastitu kuću Tenax Recordings, kao i klub Tenax u sklopu kojih njeguje i filozofiju koja objedinjuje njegova dva istaknuta projekta: slobodno i bezgranično istraživanje smjernica života koje ga čine slatkim i ispunjenim: u njegovom slučaju glazbe.
Kako ovaj glazbeni velikan zvuči, po prvi puta, nakon toliko godina iščekivanja, ovog petka moći ćete čuti u Sirupu.
Ne propustite!