Browse By

T4L – Maximus

Nakon izuzetno uspješnog Moonwalk EP-a iz 2005. godine, talijanski duo T4L se vraća sa novom i još boljom pločom – Maximus EP. Brija Dot Com Vam donosi recenziju ove izvrsne talijanske trance produkcije, koju je i Armin van Buuren neprestano promovirao u svojoj A State Of Trance emisiji. T4L nisu dugo na sceni, ali to nimalo ne osporava njihovu kvalitetu. Debitirali su ne tako davne 2005. godine, sa već spomenutim Moonwalk EP-em koji je izdan na izvrsnom In Trance We Trust labelu, baš kao i Maximus.
Zanimljivo je da su u isto vrijeme T4L (Alessandro Carusi i Manuel Toso) pod aliasom 2 Rome izdali predivnu ploču imena Overland. 2 Rome – Overland izdan je 2005. godine na Dedicated etiketi, koja radi pod pokroviteljstvom United Recordings-a. Naše mišljenje (koje je dolje iznešeno) jest da je pjesma na strani A (Maximus) ipak nešto kvalitetniji uradak od pjesme koja se nalazi na suprotnoj strani (Anno Domini). Maximus EP se sastoji od dvije različite pjesme: Maximus (A strana) i Anno Domini (B strana).
A. Maximus
“Maximus” započinje bez tanke bass linije. Kombinacija sa nekoliko srugih sampleova zvuk čini vrlo misterioznim jer zaista ne možete zaključiti u kojem smjeru će pjesma teći. Bas linija zvuči poprilično duboka, popraćena sampleom koji je efektiran popularnim flanger efektom. Nakon kraćeg breaka, nastupa zanimljiva kombinacija samplova različitih trajanja. Ovaj put, atmosfera se proteže kroz cijeli glavni break. Razvijanje pjesme prema samom vrhuncu zvuči odlično. Naime, navede Vas da zaboravite da je dio prije vrhunca pjesme vrlo sličan onome dijelu prije početka razvijanja glavnog breaka. Energija koja se proteže kroz pjesmu je glavni razlog zašto ovaj uradak privlači pozornost slušatelja, posebice onih koji obožavaju kvalitetan trance zvuk. Završetak, tj. outro ove pjesme je vrlo lijepo napravljen – svi sampleovi na lijep način nestaju, u stilu kako su se počeli pojavljivati na samom početku.
B. Anno Domini
Na samome početku prevladava vrlo mekana bass linija, koja se nakon kraćeg breaka pojača. Razvijanje pjesme teče vrlo glatko, uz lagane samplove u pozadini kojima je zadatak podizanja atmosfere. Zatim tema popraćena novim zvukovima zvuči svježe i puno energije. Tema nas vodi sve do glavnog breaka, gdje ju djelomice zamjenjuju razvučeni i mnogo mračniji zvukovi, kombinirani sa glavnom temom. Ova kombinacija nas dovodi u još malo mračniju atmosferu. Nakon samog vrhunca, mračniji zvukovi i dalje ostaju, što možda i nije najbolja kompozicija, jer se kontrast u odnosu na prvi dio znatno osjeća. Prije završetka javljaju se synthovi visokih tonova, koji pridonose tamnijoj strani ove pjesme.
Linkovi:
http://www.intrancewetrust.com/
http://www.t4lmusic.com/
M.F.