Browse By

T-Mobile INmusic festival postao član Youropea


T-Mobile INmusic festival postao je član asocijacije najvažnijih festivala u Europi – Yourope – i time još jednom potvrdio svoj međunarodni status. Među 56 najvećih europskih festivala koliko ih okuplja ova asocijacija od sada se nalazi i T-Mobile INmusic festival. To je prvi hrvatski festival uključen u ovu prestižnu asocijaciju koja okuplja poznate europske festivale kao što su Download, Roskilde, Frequency, Nova Rock, Benicàssim, Exit, Open’er, Rock Werchter, T In The Park, Pukkelpop, Pinkpop i drugi.
Nakon nominacije za The European Festival Awards u kategoriji Best Medium Sized Festival i ulaska u uži izbor među deset najboljih srednjih festivala, uvrštavanjem u članstvo Youropea T-Mobile INmusic festival dobiva još jedno međunarodno priznanje u 2010. godini.
Yourope – The European Festival Association – osnovana je 1998. godine, a trenutno broji 56 clanova, među kojima i neke od najvažnijih festivala u Europi. Svi članovi Youropea su posvećeni poboljšavanju radnih uvjeta, zdravstvenih i sigurnosnih pitanja te ekološke osvještenosti europske festivalske scene, kao i promociji razmjene glazbenih talenata. Sveopći cilj Youropea je suradnja i razmjena iskustava sa svim europskim područjima koja bi mogla imati koristi od zajedničkog pristupa. Yourope je partner osnivač European Talent Exchange Programm (www.etep.nl) i European Live Music Forum (www.elmf.eu), a u suradnji s Virtual Festivals pokreće europski festivalski portal eu.virtualfestivals.com i nagradu European Festival Awards.