Browse By

Covenant u petak napokon dolazi u Hrvatsku!


Napokon smo dočekali tjedan održavanja koncerta švedskih electropop zvijezda Covenant, koji će se održati 09.04.2010. u zagrebačkom klubu Aquarius posredstvom promotorske agencije Catalyst Infection i renomiranog modnog brand-a DIESEL. Sastav koji je definirao iznimno popularan futurpepop žanr po prvi puta dolazi u Hrvatsku promovirati nadolazeći album „Modern Ruin“, koji bi trebao predstavljati krunu dvadesetogodišnje karijere ovih electropop majstora.
Jedan od koncertno najaktivnijih sastava sa spomenute scene, redovito generira nezaboravne spektakle koje posebice u zemljama zapadne Europe posjećuju gomile vjernih fanova. Covenant su oduvijek bili zanimljivi štovateljima poznatih i kultnih imena poput Depeche Mode, Kraftwerk, Human League, OMD, Pet Shop Boys, Duran Duran, a-ha, Yello i New Order, a u novije vrijeme sve više fanova autora kao što su Moby, Royksopp, Paul Van Dyk, Air i Ladytron u svojoj kolekciji imaju izdanja švedskih pop majstora Covenant i posjećuju njihove koncerte.
Osim što je za predgrupu odabrana njemačka electro atrakcija Lola Angst, koja trenutačno žari i pali njemačkim glazbenim ljestvicama, na događaju će nas prije i nakon koncerta zagrijavati čak pet DJ-eva, od toga po dva iz organizacije CRO EBM (Hellmanager i Alen), te tri iz slovenskog Neversun-a (Mateva, Ubranus i Klinge). Kao šlag na kraju, potvrđeni je i VJ dvojac iz slovenske organizacije DEKAOS e.p., koja je poznata po svojoj suradnji sa kultnim Laibachom.
Saznali smo da su svoj dolazak najavila i razna lica iz javnog života, dok će posjetitelje dočekivati privlačne hostese koje su krasile naslovnice renomiranog časopisa FHM. U skladu sa najavama, za očekivati je da će ovaj koncert prerasti u zanimljiv showbiz događaj.
Karte je moguće nabaviti u svim Aquarius CD Shop-ovima, kao i u Planet Music CD Shop-u, te Aždaja Boutique-u, dok se rezervacije primaju preko e-mail adrese tickets@catalyst-group.info.
Ulaznice će se naravno prodavati i na samom ulazu u klub Aquarius na dan održavanja koncerta. Vrata se otvaraju u 21:00h, Lola Angst počinje s nastupom u 22:00h, a glavne zvijezde večeri, Covenant, u 23:15h.