Browse By

Što jednostavno morate znati o Combichristu?

Usuret nadolazećem koncertu electro industrial skupine Combichrist, donosimo vam nekoliko zanimljivih detalja vezanih uz sami sastav. Iako se radi o relativno mladom projektu, osnovanome tek 2003. godine, zanimljivo je da već u samome početku izdanje The Joy Of Gunz izaziva velike potrese na elektronskoj sceni.
Kombinacijom različitih stilova, krenuvši od tipičnog EBM-a, pa sve do „tvrđih“ elektronskih usmjerenja poput techna, sastav izaziva val oduševljenja među fanovima elektronske glazbe. Zbog karakteristike same glazbe, sastav se s vremenom probija iz underground u mainstream vode, te u zemljama poput Njemačke često puni dvorane kapaciteta preko 2000-3000 ljudi.
combichrist
Između ostaloga, Combichrist je poznat po svojim izrazito energičnim nastupima, koji plesni podij pretvaraju u grotlo, a publiku tjeraju na ples do zadnjeg atoma snage.
Svaki do sada izdani album (sveukupno njih tri) najčešće je najtiražnije izdanje u danom trenutku za kultnu elektronsku izdavačku kuću Out Of Line.
Pored same glazbe, razuzdano ponašanje članova često je predmet koularskih priča raznih internet i tiskanih glazbenih časopisa. Joe Letz, službeni session bubnjar, redovito osvježava službeni blog sastava, a na istome je moguće vidjeti niz zanimljivih i kaotičnih situacija u kojima su se našli sami članovi benda, njihovi fanovi i promotori – http://vampirefreaks.com/journal/combichrist.
Osim niza priča koji ih povezuju sa groupie zabavama, s/m zabavama, nekontroliranom konzumacijom alkohola i raznih opijata, na glazbenom planu su povezani sa mnogim mainstream događajima i zvijezdama.
Osim što su se našli na soundtracku za niz filmova (uključujući zadnji kino hit Underworld 3), aktualna turneja koja promovira najnoviji album Today We Are All Demons, uključivala je i sastav poznate zvijezde Limp Bizkita – Wes Borlanda. Njegov side projekt Black Light Burns sudjelovao je glavni support sastav na Američkom dijelu turneje, te je ostavio značajan trag na svjetskoj glazbenoj sceni. Prisutna je povezanost i sa nizom kultnih sastava poput velikana Nitzer EBB i njima sličnima.
Citirajući frontmana sastava, već spomenutog Andya, članovi Combichrista uvijek daju 110% svoje energije na pozornici, tako da isto možemo očekivati u Zagrebu.