Browse By

Ulaznice za U2 u prodaji već od sljedećeg petka

Na pres-konferenciji održanoj u Umjetničkom paviljonu izneseni su do sada poznati detalji o zagrebačkom koncertu, a uz organizatore i njihove suradnike medijima su se obratili i predstavnici grada Milan Bandić i Duško Ljuština.
U2 nastupom u Barceloni, pod sponzorstvom BlackBerryja, 30. lipnja započinje svjetsku turneju 360°, na kojoj predstavlja svoj dvanaesti album No Line On The Horizon, a u sklopu koje, kako je već poznato, 10. kolovoza Bono, The Edge, Adam Clayton i Larry Mullen dolaze i u Zagreb, gdje će nastupiti na maksimirskom stadionu.
Za turneju već sada vlada iznimno veliki interes. Predviđa se da će zaradom nadmašiti turneju Vertigo (2005./2006.), koja je grupi donijela zaradu od 389 milijuna dolara, tijekom koje je prodano 4,5 milijuna ulaznica za ukupno 131 koncert.
Tim prognozama u prilog ide i činjenica da su prvi koncerti već rasprodani, u samo dva dana prodano je čak 312.000 ulaznica, a u Göteborgu, Milanu, Amsterdamu i Dublinu održat će se dodatni koncerti.
Ulaznice za zagrebački koncert U2-a kreću u prodaju u petak ujutro 27. ožujka u devet sati. Cijene se kreću od 250 do 2000 kuna.
Cijena ulaznica za sjevernu tribinu bit će 250 kuna, oni koji žele plesati na travnjaku izdvojit će 500 kuna, dok će ulaznice za tribine istok/zapad/jug iznositi 750 kuna. Ulaznice za dijelove istočne i zapadne tribine koji su najbliže pozornici stajat će 1000 kuna, dok će za VIP ložu trebati izdvojiti 2000 kuna.
Ulaznice će se moći kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa, kao i na njihovoj web-stranici www.ticketpro.hr.
U prodaju će biti pušteno 63.000 ulaznica, od čega 28.000 za travnjak, a s obzirom na interes za ovu turneju, preporuča se svim obožavateljima benda da već sad krenu s razradama ”akcijskog” plana za kupnju istih.
Ova turneja je po mnogočemu posebna. Sama konstrukcija bine bit će visoka 50 metara s videozidom na koji otpada čak 20 metara.
Dugogodišnji redatelj koncerata grupe U2 Willie Williams ponovno je surađivao s arhitektom Markom Fisherom (ZooTV, PopMart, Elevation i Vertigo) kako bi stvorili inovativni 360° dizajn koji omogućava publici jedinstveno koncertno iskustvo – bina će se tijekom koncerta rotirati tako da će svi koji dođu u Maksimir imati odličan pogled na pozornicu.
U skladu sa svojom dugogodišnjom tradicijom, U2 će na turneji imati mnogo različitih predgrupa, a u Zagrebu će atmosferu prije nastupa najveće svjetske rock-atrakcije danas zagrijavati Snow Patrol. (Net.hr)