Browse By

Starta The Garden Festival 2009

Zadarska glazbena poslastica – THE GARDEN Festival, u petak 03. srpnja 2009. godine otvara svoja vrata brojnim ljubiteljima klupske glazbe iz cijelog svijeta.
THE GARDEN Festival za deset dana točnije u petak 03. srpnja započinje svoje desetodnevno putovanje uz vrhunske izvođače klupske glazbe. Pod ovogodišnjim nazivom «A Double Whammy 2009», zbog svog desetodnevnog odnosno dva povezana festivalska vikenda THE GARDEN Festival u proteklih je nekoliko mjeseci uvršten na top liste brojnih svjetskih medija kao jedan od rijetkih, najboljih ljetnih Festivala 2009. godine.
The Garden Festival 2009
Nakon novina The Times, London Paper, OK, THE GARDEN Festival je na internetskom portalu RA, glasovanjem on-line čitatelja izabran kao drugo najbolje mjesto za odmor i kvalitetan provod u Europi, odmah nakon megapopularnog Festivala Vooruit, Gent, Belgija. Ovoljetni program THE GARDEN zabave na poluotoku Pinija (Petrčane), na prostoru festivalske THE GARDEN arene, baru Tiki i klubu Barbarellas, zapičinje već 01. srpnja s dvije glazbene predvečeri naziva SecretSundaze. Tijekom najavljenih predvečeri nastupit će Brothers Wibe, Giles Smith, James Priestley i drugi.
U narednih deset THE GARDEN Festivalskih dana, od 03. do 12. srpnja, poluotok Pinija kao festivalska arena, sada već legendarni brod Argonaughty, te klub Barbarellas ugostit će više od dvije tisuće rasplesanih gostiju iz cijelog svijeta.
THE GARDEN obitelj i ove će godine svojim gostima ponuditi brojne sadržaje na poluotoku Pinija u Petrčanima. Uz nekoliko atraktivnih plesnih podija na kojime će se uživo moći slušati kvalitetna klupska glazba, tu su prostori za opuštanje uz masaže, vježbanje tik do mora, te drugi festivalski sadržaji. Svoj nastup na THE GARDENU potvdili su brojni izvođači među kojima su i Henrik Schwarz, No Fakin DJ, Crazy P, Dixon, Giles Smith, Gilles Peterson, Greg Wilson, James Priestley, Joey Negro, Jogarde, Norman Jay, Terry Farley, Todd Terje, Faze Action, i brojni drugi.
Na prvom festivalskom vikendu od 03. do 05. srpnja brojni glazbenici iz Hrvatske i inozemstva, a među njima i:
GILLES PETERSON
Gilles Peterson je DJ britanskog Radio 1 i autor emisije Gilles Peterson Worldwide. Nije slučajno da se natječe sa Chrisom Moylesom za najveći promet na web stranici BBC-jevog Radija 1. Svi koji su ikad poslušali emisiju mogu svjedočiti o ogromnoj energiji, znanju i predanosti novoj muzici koja mu pomaže da ujedini potpuno različite muzičke snage i stvori pozitivne vibracije.
HENRIK SCHWARZ
Baziran u južnom dijelu Njemačke u Bodenseeju, Henrik Schwarz je dugogodišnji veteran na njemačkoj deep house sceni. DJ-iranje je Henrikova prva ljubav kojom je početkom ’90-tih izgradio ime na velikim događanjima. Želja za muzičkim razvojem motivirala je Henrika da se počne baviti produkcijom i uskoro je započeo s nastupima uživo. Danas nastupa po cijelom svijetu, ima 9 godina iskustva u produkciji a njegova glazba ima mnogo obožavatelja od Jazzanove, Gilles Petersona do Sonar Kollectiva.
NO FAKIN
Članovi No fakin benda su Kwinzola, Fred i DJ Illson. Osnivač benda je Kwinzola koji je ujedno i rezident klupskih večeri Friends&Family. Fred je klasično obrazovan glazbenik, DJ Illson je veliki talent koji nastupa i s 45 Midgets. No fakin DJ’s odlično se razumiju sa svima koji vole dance glazbu, a njihov nastup atraktivnim čine razni instrumentimi, semplovima, bubnjevi i sl. Naoružani nedavno objavljenim miksom Give an Example, No Fakin DJ’s pale i žare klubovima, festivalima ili kao potpora vlastitim idolima… Public Enemyju, Q-Bertu, DJ Shadowu i Steinskom.
EDDY RAMICH
Ako se ne računaju klasičari, projekt Eddy meets Yannah najtraženiji je hrvatski glazbeni proizvod u inozemstvu. Nakon usavršavanja na Kontrapunktu i prvog zajedničkog albuma Just Like… objavljenog s etiketom renomiranog njemačkog nakladnika Compost Records, Eddy Ramich i Yannah Valdevit pojavljuju se kao nezaobilazna imena na europskoj broken beat, future-jazz i neo-soul sceni. Veliku popularnost uživaju u Japanu a nastupali su po najboljim svjetskim klubovima kao što su Rootdown (Freiburg), Room (Tokio), Coop (London), Raw Fusion (Stockholm), Yellow (Tokio), Cargo (London)…
Ovogodišnji THE GARDEN Festival četvrti je po redu. Intimna, obiteljska atmosfera pruža nezaboravo festivalsko iskustvo. THE GARDEN Festival je zbog specifičnog mjesta na kojem se održava limitiran brojem posjetitelja, pa tako svakom od gostiju pruža osjećaj kao da je kod kuće. Karte za THE GARDEN festival na međunarodnom su tržištu odavno rasprodane, no organizatori su osigurali dodatne dnevne ulaznice koje će se moći kupiti na samom ulazu u festivalsku arenu.