Browse By

Spektakl u Aurori uz Kirila i Gibonnia


Ovaj vikend primoštenska Aurora dovodi samo najbolje. Iz Makedonije nam u petak 23.07. stiže glazbenik, skladatelj i producent Kiril Džajakovski uz veliki prateći sastav, dok u subotu 24.07. Gibboni dolazi promovirati hitove više nego uspješne “Tolerance”.
Ako ste ikad željeli saznati kako zvuči spoj elektronske i etno glazbe vezane za ovaj dio Europe i Balkana, najuspješniji i najcjenjeniji makedonski glazbenik Kiril Džajakovski najbolje će Vam ovog petka dočarati takvo bogatstvo zvuka. Majstoru vrhunskog provoda kako ga još nazivaju karakteristična je nezaboravna koncertna atmosfera i umjetnost spajanja elektronike i prirodnih instrumenata. Uz deseteročlani bend i trubače iz Serdžuk Orkestra, Kiril od ove godine nastupa pojačan novim članom, MC-em i pjevačem Ras Tweedom (Kruder&Dorfmeister), a upravo je završio i novi album, još jedan eklektični i sofisticirani spoj breakbeat/dub/stepa i balkanskih melodija. Na albumu sudjeluju i druga internacionalna imena poput Ras Tweeda (Kruder&Dorfmeister), Esme Redžepove, Nicolette Love (Massive Attack), Patrick De Santos (Thievery Corporation), MC Wasp and TK Wonder.
Kiril je jedan od osnivača benda Bastion i jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol. Osim navedenoga, Kiril piše glazbu za film, TV i kazalište. Svakim svojim nastupom osvaja nove fanove, a postojeće uvijek iznova oduševljava. Ulaznica za Kirilov nastup iznosi 70kn.
Osim Kirila svoj novi album ²Toleranca² nastavlja promovirati i naš Gibboni kao dio serije izvođača koji ovo ljeto čine Aurorin program pod nazivom LIVE ON. Toleranca tour oduševila je brojne posjetitelje i napunila velike koncertne dvorane diljem Hrvatske gdje god da je Gibbo nastupao stoga nije upitno da će se i za nastup u Aurori tražiti ulaznica više. Zahvaljujući emocijama koje nesebično daje svojoj publici, osim stihova i velikih hitova Gibboni zaista uživa u glazbi koju radi i nastoji je na koncertima što više približiti ljudima koji cijene njegov rad i glazbeni razvoj. Da mu to zaista polazi za rukom dokazao je još jednom svojom skladateljskom i pjesničkom kvalitetom na domaćoj sceni nudeći publici pritom potpuni doživljaj u kojem svatko može pronaći svoju priču. Budite i Vi ovu subotu u Aurori dio još jedne Gibbonijeve glazbene priče. Ulaznicu u pretprodaji možete kupiti za 80kn.
PRETPRODAJA:
SPLIT: Splittours 021/352-533, Generalturist 021/360-618
ŠIBENIK: NIK 022/338-550, Noris 022/213-422
TROGIR: Atlas 021/881-374
ZADAR: Aquarius 023/212-919,
KAŠTEL STARI: Lily Tours 021/232-977
WWW.EVENTIM.HR