Browse By

Špancirfest 2013. od 23. kolovoza do 01. rujna

Petnaesti festival dobrih emocija Špancirfest održat će se od 23. kolovoza do 01. rujna, a kroz projket Circus as a way of life  svi će zainteresirani imati priliku da se uključe u stvaranje programa koji će se izvoditi na jedinstvenoj otvorenoj pozornici  varaždinske povijesne jezgre.
Petnaesto izdanje  festivala dobrih emocija Špancirfesta ove će se godine održati od 23. kolovoza do 01. rujna.  Tijekom prošlogodišnjeg festivala na jedinstvenoj otvorenoj pozornici  varaždinske povijesne jezgre 750 izvođača iz 25 zemalja izvelo je 495 programa, a i ove će godine tijekom deset festivalskih dana svatko moći pronaći nešto za sebe.
Festival će tijekom slijedeće dvije godine biti dio projekta Circus as a way of life koji je sufinanciran kroz programa Europske unije za razvoj kulturnih djelatnosti Culture. Partneri na projektu su i organizacije iz Francuske, Srbije, Kosova, Grčka i Albanije, a kroz  projekt će se razvijati regionalna scena uličnog performansa.  U sklopu projekta će se na Špancirfestu 2013 i Špancirfesta 2014  održavati kreativne radionice novog cirkusa te izvoditi programi nastali tijekom festivala, ali i na radionicama u ostalim zemljama koje pokriva projekt.
Bit će to prilika da se svi zainteresirani, bilo Varaždinci bilo ostali posjetitelji, još intenzivnije proaktivno uključe u festival te zajedno s organizatorima kreiraju deset jedinstvenih dana ispunjenih dobrim emocijama.