Browse By

Dada Life, Jamie Jones, Krewella, Luciano, Sander van Doorn nastupaju na festivalu Ultra Europe

Ultra Europe još jednom potvrđuje svoj status najiščekivanijeg događanja ljetne sezone u Hrvatskoj i regiji dodavanjem devet vrhunskih međunarodnih DJ-a na listu izvođača koji će nastupiti u Splitu i Hvaru. Tako se dosad objavljenim izvođačima koji će nastupiti u Splitu pridružuju poznata imena Arty, Krewella, Sander van Doorn, Swanky Tunes i Riot Gear, dok će Carl Cox na svojoj pozornici ugostiti svoje poznate prijatelje Guya Gerberu, Jamieja Jonesa i Luciana.
Uz spomenuta imena, na ekskluzivnom tulumu na Hvaru će nastupiti proslavljeni švedski electro house duo Dada Life, uz već prije potvrđene Ericka Morilla i Stevea Aokija. Računica je jasna – dosad je objavljeno čak 24 izvođača, a do početka festivala bit će objavljeno još najmanje njih 11. Organizatori najavljuju kako će se u prodaji uskoro naći i ograničeni broj ulaznica po posebnoj cijeni od 60 eura (cca 450 kuna) za oba festivalska dana u Splitu, dok će najveći obožavatelji željni ekskluzivnog tuluma na plaži dobiti dodatnu priliku da kupe ulaznicu za završnicu na Hvaru, nakon što se prvi kontingent karata rasprodao.
Interes za festival Ultra Europe nadmašuje očekivanja organizatora, uz sve veći ibroj država iz kojih se očekuju posjetitelji. Tako će, prema sadašnjim rezultatima, na festivalskim pozornicama plesati obožavatelji elektronske glazbe iz čak 54 zemlje svijeta.
Ultra Europe - Phase 3
“Ugodno sam iznenađen ovako velikim interesom za festival Ultra Europe koji dolazi iz Hrvatske, ali i regije te čitavog svijeta. Posjetitelji iz zemalja kao što su Australija, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD će biti među najvećim skupinama koje će doći na festival, što će naglasiti njegov međunarodni karakter. Festival Ultra Europe se ističe i posebnim Yacht Weekom, tijekom kojeg će se čak 150 jedrilica i jahti okupiti u Splitu i Hvaru i tako postati dijelom ovog događanja. Kombinacija prekrasnog Jadranskog mora, otoka Hvara i zanimljive povijesti Splita, uz trenutno najbolje svjetske izvođače elektronske glazbe, ovaj će festival učiniti najkvalitetnijim događanjem ljetne sezone koji će zasigurno ostaviti trajne pozitivne uspomene posjetiteljima. Iznimno se trudimo kako bi festival Ultra Europe postao glavno događanje u Hrvatskoj i regiji te se nadamo kako ćemo i dalje moći računati na potporu svih partnera i sudionika, kako bismo taj cilj dostigli već ovo ljeto“, komentirao je Joe Bašić, Adria MM Produkcija direktor.
Što se tiče dosad potvrđenih izvođača, posebna pozornica CarlCox and friends ugostiti će iznimno tražene DJ-e Luciana i Jamie Jonesa. Po prvi put će u Hrvatskoj nastupiti Luciano, švicarsko-čileanski DJ i producent, poznat je neobičnom spajanju umjetnosti i glazbe, koji trenutačno surađuje s nizom izvođača, uključujući i Lennyja Kravitza. Jedna od techno zvijezda u usponu, Jamie Jones, jedan je od najistaknutijih novih predstavnika house i techno glazbe, a u Hrvatskoj je poznat kao izvođač koji zna napraviti sjajan tulum. Luciano će nastupiti u petak, dok će izraelski DJ i producent Guy Gerber te Jamie Jones publiku rasplesati u subotu.

Sander van Doorn

Sander van Doorn


Od izvođača koji će nastupiti na glavnoj pozornici u Splitu, ističu se grupa Krewella i Sander van Doorn. Krewella je glazbena grupa iz Chicaga, koju čine Jahan Yousaf, Yasmine Yousaf i Rain Man. Obožavatelji dubstepa i moombathona će zasigurno doći na svoje, a najzagriženiji među njima se nadaju kako će Krewlla snimiti i epizodu svog dokumentarca KREWLIFE i tako pokazati svijetu kako se partija na festivalu Ultra Europe. DJ koji godišnje nastupa pred preko milijun obožavatelja, danski trance i progressive house DJ, Sander van Doorn u Splitu će se osjećati kao kod kuće jer je često nastupao u Hrvatskoj. Njegovi aktualni hitovi, poput  Love is Darkness  te hit suradnje i remiksevi izvođača kao što su The Killers, Robbie Williams i Depeche Mode, zapalit će publiku na stadionu Poljud.
Ekskluzivni tulum na plaži, završnica festivala Ultra Europe dobio je odlično pojačanje s potvrdom nastupa dua Dada Life. Ovaj švedski electro house duo izbacuje hit za hitom koji redovito premašuju dva milijuna pregledavanja na Youtubeu, a često su među glavnim izvođačima na velikim međunarodnim festivalima elektronske glazbe.
Zahvaljujući iznimno velikom interesu i upitima o dodatnim ulaznicama za posljednji dan festivala na  Hvaru, organizatori su odlučili izdati dodatnu ograničenu količinu od 99 eura (cca 742 kuna). Ulaznice za Hvar bit će dostupne i kao dio aranžmana sa smještajem na internetskoj stranici www.travel2ultra.com. Obožavatelji koji žele ići na Poljud u Split imat će mogućnost kupiti ulaznice u ograničenom vremenskom periodu po cijeni od 60 eura (cca 450 kuna), a cijena će rasti kako se festival bude približavao. Ulaznice će biti u prodaji danas od 18:00 sati preko internetske stranice http://ultraeurope.com te u sustavu Eventima.
Sve informacije i obavijesti mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/ te službenoj Facebook stranici festivala.