Browse By

Sonar 2012 Barcelona: New Order, Die Antwoord, James Murphy, The 2 Bears, Totally Enormous Extinct Dinosaurs…


New Order, Die Antwoord, James Murphy, The 2 Bears, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Untold, Daniel Miller, DJ Harvey i Daedelus su samo neki od mnogih novih imena na Sónaru 2012 Barcelona. Kao i svake godine Sonar predstavlja slikufestivalanawww.sonar.es gdje se nalazi pregledkratkog filma”La Distancia”, u produkciji AdvancedMusici režijiSergiaCaballera, a koji ove godine govori o pljačkinaelektraniu Sibiru.
New Order, jedan od najutjecajnijih britanskih bendova u povijesti glazbe, bit će headliner Sonar by Nighta u subotu 16. lipnja. New Order je bez sumnje jedan od ključnih imena u povijesti glazbe i jedan od najutjecajnijih bendova u posljednjih nekoliko desetljeća. Manchesterski pioniriprihvatili su jezik elektronske plesne glazbe nakon kraja Joy Divisiona i uspjeli u stvaranju svog novog vlastitog stila. Inovativni i visoko cijenjeni od strane kritičara, kao i planetarno uspješni, New Order su odgovorni za opsežnom listom hitova kao bezvremenski”Blue Monday”, “Bizarre Love Triangle”, “True Faith”, “The Perfect Kiss,” “Regret” i “Fine Time,” kao i mnoge druge.
Južnoafrički Die Antwoord također je dodan na Sonar 2012, kada se ponovno vraćaju na festival nakon svog trijumfalnog koncerta prošle godine kako bi predstavili odličan novi album “Ten$ion”. Ostali dodaci uključujuJamesa Murphyja (LCD Soundsystem) na gramofonima u petak 15. lipnja na Sonar by Nightu, plesna elektronika s pop osjetljivočću od britanskih Totally Enormous Extinct Dinosaursa, od The 2 Bears, novihouse projekt Joe Goddarda (Hot Chip) i Raf Lundella, vrlo cijenjeni DJUntold, glavno uporište britanske bass glazbe; sessioni Daniel Millera, osnivača Mutea i živuća legenda novog vala; dolaze i barcelonski kraut-pop duo Pegasvs, te šareni show zrcala od strane američkih Daedelusa.
Osim gore navedenih, festival će također ugostitCornelius kojiće predstaviti bend salyu x salyu, brazilski eksperimentalac Ricardo Donoso, kanadski remixers Keys N Krates, neobične glazbeno-znanstvene ideje iz Japana Masaki Batoh, tajanstvena 5-članska grupase predstavlja pod imenom Mostly Robot (u showu smišljenome pod okriljemNative Instrumentsa).
Red Bull Music Academy se vraća na SonarDôme pozornicu sa nešto drukčijim zvjezdanim odabirom Akademske podružnice, predstavljajući svježe nove zvukove iz cijelog svijeta. Izvođači na programu uključuju legendu kao što je DJ Harvey, Chicago footwork pionireDJ Spinn i DJ Rashad, kao i nedavnog Academy diplomanata Nguzunguzu, Canblaster, Nehuen, Jesse Boykins III i Doc Daneeka, kao i mnoge druge. Više umjetnikaće biti objavljeno uskoro.
SonarPro je Sonar platforma gdje možete gledati, doživjeti i saznati o glavnim novostima u području tehnologije primijenjene kod umjetnosti. Na Sonar 2012 u Barceloni, SonarPro preuzima novu dimenziju i širi svoje aktivnosti i na druga područja festivala. Među sadržajem ove najnoviju verzije SonarProa je drugi Music Hack Day, razgovor s direktorom novog filmaChemical Brothersa, te Meet the Expert activity, kao i glavnih govornika međunarodnih programera glazbenih festivala.
SonarPro također možete pratiti na Twitteru @SonarPro2012
SveSonar2012 ulaznice su sada na prodaju: Sonar Passes, dvodnevne ulaznice, pojedinačne ulaznice za Sonar by Day i Sonar by Night kao i SonarPro profesionalne akreditacije. Također napomena da je u subotu 31.ožujka kraj ponude za kupnju trodnevnih ulaznica u dvije rate.
Sve informacije o Sonaru 2012 dostupne su na www.sonar.esi na službenim stranicama Facebooka i Twitteru (@sonarfestival # sonar2012).