Browse By

Solange, Nicolas Jaar, 2manyDJs, James Murphy na 1. FOR festivalu

Prvo izdanje ekskluzivnog glazbenog događaja FOR 2013 koji će se dešavati od 21. do 23. lipnja u gradu Hvaru, u Hrvatsku dovodi niz zanimljivih glazbenika predvođenih sa Solange Knowles, Nicolasom Jaarom, Tame Impalom, Jamesom Murphyem iz LCD Soundsystema te mnogim drugim kvalitetnim glazbenicima koje će organizatori otkrivati u danima koji prethode festivalu.

FOR 2013 je događaj koji u sebi objedinjuje hedonistički ljetni bijeg na rajski otok i visokokvalitetni užitak u probranim glazbenim nastupima koji su, zbog iznimno malog festivalskog kapaciteta od 2 000 posjetitelja, ekskluzivna i rijetka prilika da se u njima uživa u gotovo pa intimnom okruženju. FOR 2013 će se dešavati 21., 22. i 23. lipnja, tijekom pretposljednjeg vikenda tog mjeseca, vikenda koji se (prigodno) smjestio između dva državna praznika (Dana antifašističke borbe i Dana državnosti).
FOR 2013 će se odvijati na tri hvarske lokacije – klub Veneranda ugostit će večernje koncerte i ekskluzivne DJ setove, a bar Carpe Diem i plaža Amo na otočiću Jerolimu na Paklenim otocima biti će mjesto popodnevne ugode i zabave. Carpe Diem se sa zalaskom sunca pretvara u mjesto noćne zabave s prigodnim programom.
FOR 2013 _plakat
Tijekom tri dana na nabrojenim će se lokacijama izmjenjivati nastupi bendova i pojedinaca poput glazbene dive Solange, koja je Hvar posjetila prošlog ljeta sa sestrom Beyonce te mu se odlučila vrlo brzo vratiti. Solange je krajem prošle godine izdala svoj treći studijski album kojeg će predstaviti FORskoj publici. Nicolas Jaar također je iznimno talentiran glazbenik, genijalac kojeg domaća publika iznimno cijeni i voli zbog fantastičnog glazbenog izričaja u kojem spretno spaja razne glazbene pravce. Hvarske vedute biti će idealna kulisa za Jaarovu glazbu. Ljubitelji indie-psihodeličnog zvuka oduševit će se gostovanjem Australaca Tame Impala, a hvarski nastupi glazbenih teškaša koji obijaju pozornice najvećih svjetskih festivala – Jamesa Murphya (ex. LCD Soundsystem) i belgijskih glazbenih virtuoza 2ManyDJs unaprijed se smatraju jedinstvenim prilikama da se u njihovoj glazbi uživa u ekskluzivnom, intimnom okruženju.
Osim navedenih, FOR 2013 glazbeno će obogatiti nastupi Jacquesa Greenea, Tensnakea, Bag Raidersa, Kate Boya, Young Dreamsa, Canyonsa, po razuzdanim glazbeno-plesnim zabavama poznati britanski kolektiv Horse Meat Disco te, zasad, jedini domaći predstavnici – Symbol One. Glazbeni dvojac čine Vinko Pelicarić i Eduard Raos koji su svoj zadnji single ‘Pink Elephant’ izdali za australski label Club Mod.
FOR 2013 organizira cijenjeni australski glazbeni label Modular, kojeg je 1998. osnovao glazbeni promotor Steven Pavlovic, label s kojeg su u svijet krenuli albumi bandova poput Yeah, Yeah, Yeah’s, Klaxons, Azari&III, The Presets, Cut Copy. U prodaji će biti samo 2 000 ulaznica što FOR 2013 čini ekskluzivnim glazbenim događajem dobrodošlim kutkom za ljubitelje glazbe koji ne vole masovne glazbene festivale. Trodnevna festivalska ulaznica je 130 eura (cca 980 kn), moći će se kupiti od utorka, 30. travnja. Do tada se ulaznice može rezervirati na adresi: http://forfestival2013.com/register.htm

FOR 2013 lokacije

Pratite sve novosti vezane uz FOR 2013:
Službene stranice: http://forfestival2013.com/