Browse By

ECHO festival 2013

Britanski ECHO festival zaživio je protekle godine na šljunčanoj plaži podno obronaka Velebita no ovoga ljeta ugostiti ćemo ga, koliko i oni nas, na sjeveru Istre. Pričamo o Umagu i već dobro znanom „venue“ Kanegri. Kroz prizmu jednoga posjetitelja teško je naći bolju lokaciju od ove, dnevni stagevi na plažama s pogledom na otvoreno more i susjednu nam Sloveniju te gustom šumom i hladom, natkriveni main stage, art expo i „meeting zone“. Ove godine očekuje se i značajan porast gostiju iz regije i susjednih zemalja kako strateškom pozicijom Umaga tako i britkim line-upom organizatori su se pobrinuli da Vam četverodnevni program bude pravo uživanje na ranoljetnom suncu i toplim noćima.
Za one koji još neznaju ECHO je engleski festival elektronske glazbe. Iako kroz četiri dana imamo prilike slušati cijeli spektar žanrova deep house/tech-house/DnB/bass te uživati na plaži u dnevnim, poletnim zvucima elektronskog funka,  soula i reggaea muzike, po dosadašnjim line up objavama naglasak će biti na na pravom UK soundu i dugim rasplesanim noćima.
IMG_8193
Organizatori nam poručuju da ne dovode svoje goste na ekskluzivni odmor kod nas već da se nadaju što većem odazivu domaćih mladih gostiju s kojima izmjeniti iskustva, podjeliti strast za muzikom i stvoriti čvrsti community. Naravno svjesni i socijalnih razlika, „domaćinima“ kako vole naglasiti umjesto „domaćima“ nude i puno povoljnije karte za cijelo događanje.
IMG_9919
Osim uživaoce u muzici pozivaju i sve umjetnike i one koji se tako osječaju da se aktivno pridruže festivalu te pridonesu svojim radovima vizualizaciji i ambijentu samoga mjesta.
Razlog da smo stvarno zavrijedili da nas zovu „domaćinima“ pronašli su kažu u spremnosti loklanih vlasti i turističkoga sektora da im se izađe u susret. Te još jednom pozdravljaju njihovu dobru volju. Tko još ne vjeruje da je Istra drugačije možda ga razuvjeri činjenica da ćemo ovoga ljeta ugostiti cjeli opus stranih festivala otvarajuči sezonu naravno s ECHO.
IMG_8246
Garancija da ćete se dobro provesti u kvalitetnoj glazbi su neka od imena poput Magde, David Squillacea, Redshapea i veterana house muzike Delano Smitha. Za ostale dj-e, resident zvijezde i internacionalna imena koja nam dolaze te redovito začinju nove stilove elektronske glazbe u Londonskim, Engleskim i ostalim Europskim metropolama provjerite i Echo webstranice na www.echofestival.com  te njihov fan page: www.facebook.com/echocroatia.
Echo festival 2013
06.-09. Lipnja 2013.
Kanegra, Umag
Foto: ECHO festival 2013 press