Browse By

Sicko Disko 11 – feeling i dalje prisutan!

SDfronta
Na poziv vjerne posjetiteljice ovakve vrste tuluma, prisustvao sam jedanaestoj u nizu “Sicko Disko” manifestacija, prilikom koje me od samog početka oduševila visoka doza energije te cjelokupna atmosfera za koju se redovito pobrinu organizatori Marjan Matković (poznatiji pod pseudonimom DJ Marmat) i Irma Kerestena.

Sam program “Sicko Disko” koji svakim svojim tulumom sve više približava elektronsku plesnu glazbu hrvatskoj publici, otvara vrata europskoj alternativnoj elektronskoj glazbi što se i očituje iz sve veće zainteresiranosti za isti. Iako se u više navrata čini kako u Hrvatskoj ne postoji veliki interes, ovakvi događaji dokazuju upravo suprotno.
Publike gladne takvog zvuka nimalo ne manjka, za koju se uz već spomenutu organizaciju pobrinuo iznimno kvalitetan line-up središte kojega je bio gostujući DJ iz Banja Luke Nemanja Visković, poznatiji pod pseudonimom Dance Commander.
Večer je svojim setom otvorio Dj Mirrrzzaaa (Zagreb, Funk Airlines Bookings) koji je, kako je i najavljeno dobro pripremio publiku za ono što je dalje uslijedilo, a to je ranije spomenuti Dance Commander sa svojim, kako je i sam izjavio, “masnim” setom, koji se istakao specifičnim pomalo veselim new rave zvukom s prizvucima fidgeta na sveopće oduševljenje publike koja to svojim uzvicima i energičnim plesom nije nimalo sakrivala. Sve u svemu, savršen sklad njanja beatova, za potpun rush.
Završni dio manifestacije začinio je svojim nastupom, uvijek odličan i zvučno u potpunosti neprilagođen od rane mladosti, Lamiralio, vrlo šarolikog seta u kojem nikada pa ni u ovom slučaju nije bio zastupljen samo jedan žanr već je vrvio od različitih zvukova poput elektra, microhouse-a, dubstep-a pa do iznimno energičnih i naročito plesnih konotacija breakbeat glazbe.
Zaključno istakao bih kako: posjećenost ‘Sicko Disko’ manifestacija ne varira ovisno o klubu u kojem se odvija već se prije radi o pravoj maloj FAMILIJI čiji su ‘članovi’ spremni podržati svoj omiljeni događaj u svakom pogledu te završio ovu recenziju poznatom krilaticom: Rave on!
Piše: Petar Žuvela, Brija.com