Browse By

Ivan Hrvatska u Osijeku

ivan_festival_frontpage
Izvrsne vijesti za sve ljude dobre volje koji vole pravi party, odnosno feštu. U četvrtak 17. prosinca u osječki Klub Mini Teatar dolazi glazbeno-plesna turbo atrakcija Ivan Hrvatska! Cijena ulaza za nezaboravan spektakl koji će uslijediti iznosi simboličnih 20 kuna te se ulaznice mogu kupiti na dan koncerta na ulazu Kluba.
Izvođač koji je svoju prvu promociju na našim prostorima doživio prije par godina kao nezaobilazni forward u brojnim mailovima. Tako je stekao kultni status i prije nego li se pokazao i dokazao u pravoj akciji. Nakon ovogodišnjeg ljetnog nastupa na open air festivalu Priredba kraj Rijeke, gdje je doslovno pomeo sve izvođače te večeri, bilo je jasno da je zvijezda rođena. Ljudi poludjeli za Ivanom, Ivan za ljudima i turneja je bila neizbježna…
Tko je Ivan Hrvatska? On je istinski „party hero“ čiji se umjetnički rad odvija pod geslom: “Party all year!”. Dolazi iz Kanade, korijeni su mu hrvatski, a svijetu se najčešće predstavlja pod trima titulama: Kapetan Crotian Drinking Teama, Slavic Rocker i, ona najznačajnija, Slavic Lover. Upravo kao Slavic Lover i ambasador ljubavi Ivan dolazi na svoju prvu hrvatsku turneju usred zime kako bi ugrijao promrzle hrvatske duše.
Što se pak nastupa tiče, to izgleda ovako: zamislite matricu iz koje trešte esencije rudimentarne dance glazbe i ramones rokenrola te čovjeka koji urnebesnim pokretima leti po pozornici s osmijehom veličine Rakove obratnice. Uz sve to pjeva na najduhovitijem hrvatskom naglasku koji vam može pasti napamet. Hrvatska se mora ozbiljno pripremiti za svemir neozbiljnosti koji donosi ovaj performer.
Treba istaknuti da je, nakon niza nastupa diljem SAD-a i Kanade, ovo njegova prva turneja po Hrvatskoj. Snažni osjećaji pune Ivanovo srce i spreman je da na početku nadolazeće godine, unatoč negativnim ekonomskim prognozama, navuče osmijeh na lice svoje hrvatske braće i sestara i da kroz pjesmu i ples podjeli zanos i ljubav koje gaji prema Hrvatskoj i cijelome svijetu.
Svakako posjetite njegovu web stranicu ili myspace. To će vas uvjeriti da je njegov nastup nešto što nikako ne želite propustiti!
Linkovi:
http://ivanhrvatska.com
http://www.myspace.com/ivanhrvatska
(Photo: MARIN ANICIC)