Browse By

Sarajevo: Tiësto stiže privatnim avionom

Soba rezervirana u nekoliko sarajevskih hotela, a samo DJ zna gdje će odsjesti…Intenzivne pripreme uoči nastupa slavnog DJ Tiesta pod stalnim su nadzorom njegovog menadžmenta. Tako su u Sarajevu jučer boravili Endri Horvat (Endre Horvath), Bernat Balaš (Balazs) i Radovan Rašo Stijačić, koji su sa zaštitarskom agencijom do najsitnijih detalja razradili plan obezbjeđenja događaja zakazanog 15. maja u Skenderiji.
Jedan od najboljih DJ-eva i producenata današnjice – Tiesto će na Sarajevski aerodrom sletjeti privatnim avionom, a čekat će ga nekoliko automobila marke Audi A6 i A8.
Tiesto
– Automobili će imati zatamnjena, neka čak i blindirana stakla, tako da niko, zapravo, neće znati u kojem je Tiesto. Osim toga, bit će rezervirana soba u nekoliko hotela u Sarajevu, ali samo Tiesto zna gdje će odsjesti. Velike mjere sigurnosti predodređene su isključivo radi njegovih fanova koji su u stanju učiniti bilo šta kako bi mu se približili – kaže Stijačić.
Ipak, Tiesto nije nikakva babaroga, privatno je vrlo opušten, vrlo često se izgubi i sam hoda po gradu u kojem gostuje, voli luksuzne automobile, a zimi uživa u skijanju. U Bredi, gdje živi ova ikona elektronske muzike, najnormalnije odlazi na pijacu i u kafiće.
– Jedno je sasvim sigurno, Tiesto će u Sarajevu vidjeti sve ono što vidi prosječan turista, a on je nevjerovatno jednostavan čovjek – dodaje Stijačić.
Dnevniavaz.ba