Browse By

Roger Sanchez u Shamballi


Višestruko nagrađivani DJ, producent te dobitnik Grammy nagrade, Roger Sanchez nastupiti će 12. ožujka u zagrebačkom klubu Shamballa. Roger Sanchez ili kako ga češće nazivaju “The S Man” obilježio je dance-scenu devedesetih, a u ožujku 1998. godine postigao je veliki uspjeh na Billboardovoj Top 25 ljestvici gdje se uspio zadržati sa tri hita u istom tjednu.
Tijekom godina remiksirao je Chic, Daft Punk, Dianu Ross i The Police, te radio na soundtracku vrlo uspješnog filmskog naslova (Blade). 2002. godine pokrenuo je vlastiti label, Stealth Records, no i prije toga radio je na osnivanju još tri etikete.
S DJ-anjem je počeo kada je imao samo 13 godina, a njegove dvadesete obilježila je velika životna dvojba – prepustiti se profesionalno glazbi ili nastaviti studij arhitekture. Pokazalo se da je Sanchez donio pravu odluku. Na ovog rođenog Njujorčanina porijeklom iz Dominikanske Republike utjecali su raznovrsni glazbeni stilovi, od salse, bluesa, soula do disca, rocka i hip-hopa, a zbog svog iznimnog talenta i kreativnog istraživanja različitih glazbenih pravaca beskompromisno se pozicionirao se na No 1. svjetske klupske scene.
Nakon što je odustao od fakulteta, Rogerova strast za DJ-ingom osvojila je New York. Krajem 80-ih nastupa u svim velikim gradskim klubovima, a početkom 90-ih u centar pažnje dolazi s prvim hitom “Luv Dancin” izdanim za Strictly Rhythm pod prvim pseudinomom – Underground Solution.
– U posljednje vrijeme bilježi možda i najveće uspjehe dosada, naime izbacio je dugoočekivani ‘Release Yourself Volume 7′ te priredio možda i najbolje ljetne svirke na Ibizi u svojoj karijeri.