Browse By

69-godišnja DJ Ruth Flowers žari i pali francuskom klupskom scenom


DA GODINE nisu bitne kada je u pitanju puštanje glazbe, najbolje dokazuje 69-godišnja Britanka koja već četiri godine radi kao DJ-ica. DJ Ruth Flowers trenutno žari i pali francuskom klupskom scenom, a nerijetko je se može vidjeti kako pušta glazbu u najposjećenijim i najelitnijim klubovima, ali i na službenom partyju Cannes Film Festivala – piše portal Index.hr.
“Ozbiljno sam se počela baviti tim poslom nakon unukova rođendana”
Osim po godinama, Dj Ruth Flowers prepoznatljiva je zbog svog kontroverznog stila – odjeće s leopard-uzorcima i velikih sunčanih naočala koje joj vjerojatno služe kao zaštita od laserskih zraka koje su popularne na partyjima.
69-godišnjakinja iz Bristola postala je DJ-ica prije četiri godine nakon što je upala na rođendansku proslavu svog unuka. “Ozbiljno sam se počela baviti tim poslom nakon unukova rođendana. Bio je jako mlad, ali oduvijek je volio partijati. Nakon rođendanske proslave zaputila sam se na afterparty gdje me zaustavio gospodin na vratima i rekao mi da ovo nije mjesto za mene”, ispričala je DJ Ruth koja je, usprkos buci i laserima te jakim reflektorima, ušla na party.
“Volim kada se djeca zabavljaju pa sam pomislila ‘Mogla bih se baviti time zbog njih'”
“Prostorija je bila ispunjena energijom, a okruženje stvoreno glazbom i plesom je bilo odlično. Tada sam shvatila da je to ono što zapravo volim. Volim kada se djeca zabavljaju pa sam pomislila ‘Mogla bih se baviti time zbog njih'”, pomislila je tada 65-godišnjakinja i odlučila naučiti raditi sa “strojevima”.
Njezin instruktor, francuski producent Aurelien Simon, koji je DJ Ruth naučio osnove elektronske glazbe, priznao je da je ona sama zaslužna za ono što je danas postala – vrhunska DJ-ica, s obzirom na to da je sama kreirala osebujni stil po kojem je poznata. Također, DJ Ruth Flowers trenutno radi na svojem prvom albumu i ne namjerava u skorije vrijeme ići u mirovinu. (Index.hr)