Browse By

Skunk Anansie 28. 5. stižu na Mars festival!


Mars festival vraća se ove godine na Trnjanski nasip u novom i osvježenom izdanju, u petak, 28. svibnja, a njegovi su ovogodišnji headlineri kultni Skunk Anansie! Zamišljen kao veliki jednodnevni tulum na tri floora i s gotovo 20-ak izvođača, pokrivat će širok spektar kvalitetne glazbe, od žestokih gitara do modernih plesnih ritmova, nudeći pritom više od 10 sati sjajnog provoda.
Glavna bina smještena je u dvorište Jedinstva, Dvorana Jedinstvo poslužit će kao drugi floor namijenjen isključivo elektronskoj glazbi, dok će Klub Močvara preuzeti ulogu trećeg floora.
Skunk Anansie headlineri su ovogodišnjeg Mars festivala na svom premijernom nastupu u Hrvatskoj koji je dio povratničke turneje, prve nakon osam godina pauze.

Jedan od najutjecajnijih britanskih bandova 90-ih godina prošlog stoljeća okupio se prošle godine uz Greatest Hits izdanje, a ove godine očekuju ih nastupi na najvećim europskim festivalima uključujući PinkPop u Nizozemskoj, Heineken Jammin u Italiji te Southside i Hurricane u Njemačkoj.
Band je u karijeri prodao gotovo šest milijuna albuma i kao najzvučnije ime predvode ovogodišnji Mars s nastupom na glavnoj bini.
Atlas Sound je solo projekt Bradforda Coxa iz obožavanih indie heroja Deerhunter, a njegov prošlogodišnji album “Logos” našao se na godišnjim listama najboljih izdanja gotovo svih relevantnih inozemnih kritičara. Hrvatsku premijeru Atlas Sound imaju na ovogodišnjem Marsu, kao nositelji programa u Klubu Močvara, što predstavlja pravu poslasticu za sve fanove modernih ambijentalnih indie glazbenih strujanja.
Domaće snage, za sada, predstavljaju Father na svom prvom zagrebačkom nastupu s novim materijalom čija se objava očekuje početkom svibnja, GD2D (Good day to die) s također novim izdanjem koje u shopove i na internet slijeće idući mjesec, te sjajni labinjani The Orange Strips.
Kao i prošle godine, i ove godine Mars festival nastavlja tradiciju glazbenog povezivanja Zagreba i Ljubljane, pa će se tako ljubljansko izdanje Marsa dogoditi dan ranije, u četvrtak 27.05., također sa Skunk Anansie u naslovnoj ulozi.
Limitirani broj ulaznica za zagrebački Mars festival po cijeni od 200 kn u prodaji će se pojaviti u ponedjeljak 08.03., a ta cijena vrijedit će do 22.03., nakon čega će ulaznice iznositi 230 kn. Na dan festivala cijena ulaznice biti će 270 kn.
Pretprodajna mjesta: Dallas shop Zagreb, Dancing Bear shop Zagreb, Dallas shop Rijeka. Ostala pretprodajna mjesta biti će objavljena do kraja ovoga tjedna.
Piše: Net.hr