Browse By

Rijeka je spremna za Student Day Festival

Počinje najveće regionalno okupljanje studenata. U Rijeci je predstavljen program četvrog po redu Student Day Festivala. Modni dizajner Juraj Zigman otkrio je kako izgleda službena majica festivala Revolucija. Vaterpolist Paulo Obradović pozivaju sve u Rijeku!
Rijeka, 22. svibnja 2013. – Sve je spremno za Student Day Festival 2013.! U Rijeci je predstavljen program najvećeg regionalnog okupljanja mladih te studenata. U dva će se dana 24. i 25. svibnja 2013. u centru grada studentima i građanima Rijeke ponuditi bogati repertoar kulturnih, sportskih, zabavnih i glazbenih sadržaja poznatih hrvatskih i svjetskih umjetnika. 
“Prije svega bih se htio zahvaliti gradu Rijeci i Sveučilištu jer bez njihove potpore ovo ne bi bilo moguće. Također je važno naglasiti da Student Day Festival ide bez obzira na loše vremenske prognoze. Osigurani su šatori i sjajni vikend ispred nas ništa ne može pokvariti.“– izjavio je Aron Grubešić ispred organizacije festivala.
Gradonačelnik Rijeke simbolično će predati će ključeve grada studentima koji u dva dana bogatstvom kulturnih i glazbenih sadržaja stvaraju najveći događaj takvog tipa u regiji. Četvrti po redu Student Day Festival predstavlja dan posvećen studentima, projektima i aktivnostima koji se tokom godine stvaraju na Sveučilištu u Rijeci i gradu Rijeci.
“Jako smo ponosni što možemo podržati ovaj hvalevrijedan događaj. Čast mi je biti okružena ovim mladim ljudima, a pozitivna energija i vibracije koje oni šire vrijedne su pažnje svih građana. Vjerujemo u ovaj projekt i drago nam je vidjeti toliku kreativnost i mladost ovdje u Rijeci.“ – izjavila je Sanda Sušanj, pročelnica za odgoj i školstvo grada Rijeke.
Druženju za medije pridružili su se i ovogodišnji ambasadori festivala vaterpolist Primorja EB Paulo Obradović, te modni dizajner Juraj Zigman koji je ekskluzivno predstavio majicu naziva Revolucija dizajniranu posebno za Student Day Festival. Ispred festivala ukratko su se predstavili i  Ivan Roje i Aron Grubešić projektni menadžeri festivala, grupa Madrili te prorektorica Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Snježana Prijić- Samaržija.
“Ovaj je događaj jedinstven u Hrvatskoj a takvim ga čini najbolji studentski zbor u regiji. Riječki studenti su vrijedni, pametni, marljivi, a osim maškara grad samo još njima predaje ključeve i to na puna dva dana. Cijela će Rijeka, ne samo Korzo i gat živjeti biti u duhu svega što su nam ovi mladi ljudi pripremili.“ – je prof.dr.sc. Snježana Prijić- Samaržija, prorektorica Sveučilišta u Rijeci izjavila je.
 
http://www.facebook.com/StudentDayFestival