Browse By

S.A.R.S. Gatuzo i Frenkie potvrdili nastup na INmusic festivalu!

Budućnost benda koji od osnutka niže samo uspjehe definitivno nije siva. Riječ je o beogradskoj grupi S.A.R.S. (Sveže amputirana ruka Satriania) koja je potvrdila nastup na ovogodišnjem izdanju INmusic festivala!
Grupu su 2006. godine osnovali Dragan Kovačević i Aleksandar Luković. Osim Aleksandra (gitara), članovi grupe su Žarko Kovačević (vokal), Sanja Lalić (prateći vokal), Nenad Đorđević (bas gitara), Boris Tasev (klavijature, harmonika), Petar Milanović (trombon, saksofon) te Tihomir Hinić (bubnjevi). Svoj prvi album jednostavnog naziva „S.A.R.S.“ izdaju 2009. godine, a osim iznimno uspješnog hita „Buđav lebac“ kao uspješnice su se istaknule i pjesme „Ratujemo ti i ja“, „Ana“, „Rakija“ te naravno „Debeli lad“ koja je postala svojevrsna radnička himna. Svoj drugi album „Perspektiva“ izdaju 2011. godine, a naslovna je pjesma dosad postigla više od 5,5 milijuna klikova na YouTubeu. Album je bio nominiran za MTV Awards – Best Adria Act. Ove je godine izišao i treći album pod nazivom “Kuća časti”. Na albumu se pojavljuju četiri suradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pjesmi “Malo mi je falilo”, Shamso 69 iz Brkova u pjesmi “Ti, ti, ti”, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pjesmi “Mir u svetu” i crnogorski duo Who See u pjesmi “Bojana”.
Gatuzo čine Damir Trkulja (gitara, vokal) i Goran Martinjak (bubnjevi). Osnovani su 1999. godine, no u današnjoj postavi djeluju od početka 2003. Dosad su svojim live nastupima poharali sve manje i veće pozornice u regiji. Na njima su stekli glazbeno iskustvo i sigurnost te izgradili čvrstu i prijateljsku komunikaciju s publikom koja je prepoznala njihov rad i zavoljela energične, čvrste i iskrene nastupe. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivnim rockom koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. Gatuzo krajem 2005. snimaju i objavljuju svoj prvi album Noge/ruke/glave za koji su nagrađeni Porinom za najbolji alternativni rock album 2007. godine. Drugi album ! izdaju 2009., a singlom Oni govore ove godine najavljuju treći studijski album.
Odličan reper Adnan Hamidović – Frenkie čiji su često kontroverzni tekstovi obilježili ovo područje karijeru je započeo „duplajući“ Edu Maajku, a uspjeh je zaokružen albumom prvijencem Odličan CD s kojim je osvojio „Zlatnu Kooglu“ u kategoriji najboljeg novog izvođača godine. Dosad je objavio 3 studijska albuma i jedan EP, a nastupima diljem regije te suradnjom s brojnim glazbenicima osigurao je prepoznatljivost i vjernu publiku. Pjesme s njegovih albuma redovito se nalaze na top listama bosanskih tjednika kao najbolja domaća izdanja, a tekstovi njegovih pjesama koji često govore o svakodnevnom životu znali su uzdrmati javnost (političari su zasigurno zapamtili pjesme poput Hajmo ih rušit, Mr. Policeman ili Protestna nota). Izniman uspjeh zbilježila je njegova pjesma Soundtrack koja je uvrštena na soundtrack filma The Incredible Hulk te je korištena kao podloga za jednu od scena u tome filmu. Svoj je talent i raznovrsnost interesa pokazao radeći glazbu za predstavu Mortal Kombajn, a okušao se i kao kolumnist Dana te E-novina.
 
Lineup ovogodišnjeg INmusic festivala uz spomenute izvođače čine Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne, A Toys Orchestra, Mile Me Deaf, Rangleklods, Stealing Sheep, Team Ghost, Dikta, S.A.R.S., Atheist Rap, Dža ili Bu, Moveknowledgement, Conquering Lion, She Loves Pablo, Dosh Lee, Radio Aktiv, Achromatic Attic te Roger The Mascot.
Ulaznice za INmusic festival dostupne su već od 349 kuna jer poseban popust od 50 kuna na važeću cijenu ulaznice nudi Ožujsko pivo kao generalni pokrovitelj festivala. Popust se može osvojiti putem raznih nagradnih igara i akcija, a ako naručite Žuju na jednoj od lokacija u Zagrebu (Vintage Industrial Bar, Praćka, Krivi put, Route 66, Bikers Beer Factory, Alcatraz, Funk Club), Rijeci (Tunel), Čakovcu (Baza) ili Splitu (O’Hara) možete osvojiti voucher za ostvarivanje popusta. Tijek aktivnosti pratite na Facebook profilima INmusic festivala i Ožujskog piva. Adrese prodajnih mjesta Tisak media centra možete pronaći na internetskoj stranici INmusic festivala, a ondje možete pristupiti i online prodaji karata putem sustava Entrio.