Browse By

REM najavili izlazak novog albuma "Collaps Into Now"


Fanovi koji svoje e-mail adrese ubace na R.E.M. mailing listu mogu besplatno preuzeti novu pjesmu ‘Discoverer’. Trojac R.E.M. (pjevač Michael Stipe, gitarist Peter Buck i basist Mike Mills) obznanio je kako će njihov novi studijski album ‘Collaps Into Now’, via Warner Bros. Records (Dancing Bear Records), biti objavljen početkom ožujka 2011..
Od jučer se s njihove službene stranice www.remhq.com može besplatno preuzeti ‘Discoverer’, pjesma koja otvara popis koji će činiti novi album.
‘Collaps Into Now’ producirao je Jacknife Lee koji je za produkciju posljednjeg objavljenog albuma R.E.M.-a ‘Accelerate’ primio najprestižniju glazbenu nagradu Grammy. Jacknife Lee je osim s R.E.M.om surađivao s grupama U2, Snow Patrol, The Hives, Kasabian, Editors, Aqualung i Block Party.
Album je sniman u New Orelansu u studiju Music Shed te u Berlinu u slavnom Hansa Studiju iz kojeg je izašlo nekoliko legendarnih izdanja uključujući i ‘Heroes’ Davida Bowieja, ‘Achtung Baby’ U2-a i ‘Lust for Life’ Iggyja Popa. Dodatno snimanje dovršeno je u Nashvillu u Blackbird studiju.
Svoje doprinose nadolazećem albumu dali su i specijalni gosti Patti Smith, Peaches, Eddie Vedder, frontmen grupe The Hidden Camera Joel Gibb te gitarista Lenny Kaye.
‘Collaps Into Now’ su:
Discoverer
All The Best
Überlin
Oh My Heart
It Happened Today
Every Day Is Yours To Win
Mine Smell Like Honey
Walk It Back
Alligator Aviator Autopilot Antimatter
That Someone Is You
Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I
Blue