Browse By

Petar Dundov i prijatelji u Sirupu


Hladnoća prosinca kompenzirana je toplinom božićnog blagdana. Upravo na Božić, u subotu 25. prosinca, u zagrebačkom klubu Sirup održati će se posljednje izdanje u ovoj godini klupskog programa „Petar Dundov i prijatelji“.

Petar Dundov i prijatelji at Sirup
subota, 25.12.2010.
Klub Sirup, Donje svetice 40, Zagreb
Petar Dundov (Music Man)
Luka Jakir (Baile Musik, Kaseta Music, Relogical Rec)
Davor Ostojić (Freefloating, Home  Made Electronica, Matrix Records Detroit)
Ulaz: 30 / 40 kn
Happy hours (50% jeftinije piće): 23h – 01h

Na Božićni tulum Petru u goste dolaze Luka Jakir, DJ i producent iz Makarske te zagrebački dečko, Davor Ostojić, talentirani producent, DJ, muzičar, novinar, radijski voditelj.

Luka Jakir

(Baile Musik, Kaseta Music, Relogical Rec., Makarska)
Već sa 10 godina Luka je pokazao poseban interes za glazbu, preslušavajući ploče starijeg brata koji je bio DJ. Svoju DJ karijeru započeo je sredinom90-ih godina svirajući u makarskim klubovima. U to vrijeme, pod velikim utjecajem elektronske glazbe, Luka svoju DJ tehniku i stil usavršava orijentirajući se prema techno zvuku. U narednim godinama djeluje kao promotor brojnih partyja na makarskom području, svirajući i dalje po klubovima diljem Hrvatske i susjednih zemalja. 2002. godine pokreće projekt Nightlife koji se bavi promocijom elektronske glazbe a koji je do danas ugostio tridesetak renomiranih internacionalnih i domaćih DJ-a. Posljednjih godina Luka većinu svog vremena provodi u svom studiju. 2009. godine potpisuje za Kaseta Music Records i izdaje svoj prvi samostalni single pod nazivom „Jungle“. Već sljedeće godine potpisuje ugovor s talijanskom izdavačkom kućom Italo Business i izdaje EP „The Beach“, a singlove „Souvenir“ i „Over This“ izdaje za domaći label Baile Musik. U svojim DJ setovim konstantno unosi promjene, uz začine tech housea , minimala i techna, koristeći eksterne kontrolere. Uz najnovije digitalne DJ tehnologije, njegovi setovi poprimaju specifičnu dimenziju elegantnosti, profinjenosti te ostavljaju dojam live nastupa.

Davor Ostojić

(Freefloating, Home  Made Electronica, Matrix Records Detroit, Zagreb)
Davor je muzičar, gitarist, producent i DJ no ako ga pitate, reći će vam da je – glazbenik. Još za vrijeme osnovne glazbene škole Davor je zapisivao melodije koje su mu padale na pamet u autobusu na putu do škole, a 2001. počinje producirati glazbu u očevom kućnom studiju. 2004. godine jedan je od 60 talentiranih polaznika Red Bull glazbene akademije u Rimu (odabranih među 2000 prijava) za vrijeme koje je odsvirao i svoj prvi klupski gig, imajući pred sobom najbolju ali i najzahtjevniju publiku – producenti, DJ-i, MC-i, predavači i polaznici akademije. Tijekom rada u studiju s etabliranim svjetskim glazbenim producentima dobiva odličan feedback na svoje radove. Već sada Davor iza sebe ima zavidan opus priznatih radova. Prve produkcije su house žanra a slijede ih techno i brokenbeat uratci. 2003. zajedno sa Blacksoul-om izdaje ploču za njemački Loco Utd. Recordings. Za vrijeme pohađanja RBMA zajedno s Mark Pritchardom producira uradak koji će pojaviti na njegovom prvom samostalnom albumu „Das Sozial Freischwebende“ (2005., Home Made Records) koji je „pobire“ fantastične kritike. 2007. producira još jedan album za HME, „New Tendencies“. Dva uratka Red Bull objavljuje na svojoj kompilaciji „Various Assets“ i licencira pjesmu „Out of Reach“ za Red Bull Formula 1 Team. Posljednje izdanje za američki Matrix Records Detroit – „Transitional Objects Remixes“ dobilo je izvrsne kritike, a neki online mediji ovu su ploču stavili u kategoriju ploče 2009 godine. 2008. godine zajedno s DJ Brightonom osniva Freefloating – glazbeni kolektiv koji okuplja glazbenike, producente i DJ-e koji progresivno razmišljaju i bave se glazbom. Njihove aktivnosti su različite – od radijske emisije, preko objavljivanja glazbenih izdanja do stvaranja organizacije klupskih programa. Njih dvoje zajedno vode radijsku emisiju SCena na Radiju SC s kojeg prelaze na Radio 101. Davor je i organizator radionica produkcije elektroničke glazbe u sklopu Illectricity festivala a sudjelovao je i u realizaciji konceptualno interesantnog glazbenog programa LAB, koji je postigao fantastičan feedback publike. Trenutno radi na live actu koji koji će prezentirati Davorove nove radove i starija izdanja u novim klupskim aranžmanima. Live act, orijentiran na plesnu glazbu ali uz uključivanje „kompletnijih“ uradaka namijenjenih zahtjevnijoj publici čuti ćemo u 2011. godini.