Browse By

Radio 808 – Pokrenut prvi hrvatski internet radio


Nakon četiri mjeseca probnog emitiranja, danas je s radom službeno započeo prvi pravi hrvatski internet radio – Radio 808, www.radio808.com. Ovaj radio prvi je pravi hrvatski internet radio jer, osim što emitira živi program kojega proizvode vrhunski DJ-i, program Radija 808 u potpunosti je prilagođen očekivanjima slušatelja u prime time terminu, a komunikacija sa slušateljima je dvosmjerna.
Pokretači Radija 808 željeli su stvoriti pravi “radio 2.0”, zaokruženi medijski projekt koji će u potpunosti živjeti s web tehnologijama te s lakoćom prihvaćati tehnologije koje bi se mogle pojaviti u budućnosti.

Radio 808 od danas emitira i do 15 sati programa dnevno

Radio 808 od danas emitira i do 15 sati programa dnevno. Program proizvode vrhunski i slušateljima ved poznati DJ-i, kao što su Eddy Ramid, Ilko Čulid i Phat Phillie. Osim što de Radio 808 biti punokrvni internetski medij prilagođen željama svojih slušatelja i što de s njima aktivno dvosmjerno komunicirati, on također pokrede i svoju vlastitu glazbenu produkciju – Radio 808 Soundsystem krede nastupom 1. listopada u zagrebačkom klubu Lemon.
“Standardni FM-ovski pristup radijskom programu našao se na suhom u novom dobu interneta te mu je zapravo posve neprilagođen”, izjavio je Alen Matošović Topssy, direktor Radija 808. “Zahtjevi tržišta i slušatelja su se promijenili pa se tako među nizom bivših suradnika jednog zagrebačkog radija rodila ideja da stvorimo zaokruženi internetski medij sa svim tehnološkim novinama koje se kontinuirano pojavljuju u internetskom prostoru. Međutim, kao Radio 808 demo i znatno izlaziti iz okvira samog radijskog medija kroz sudjelovanje u nizu umjetničkih i komercijalnih projekata koje je prirodno upotpuniti glazbom”, rekao je Matošović.
Osnivači Radija 808 su Ilko Čulid, Eddy Ramid, Ines Rakočevid, Petar Holenda, Alen Matošovid, Dino Milid, Gordan Antid i Jasmin Redžepagid, a u realizaciji ovog zahtjevnog projekta pridružili su im se i DJ Rea, Denis Murkovid, Davor Frajman, Phat Phillie sa svojim već legendarnim projektom Blackout, Vera Lončar s jazz emisijom te mnogi drugi koji de kroz specijalizirane emisije pokriti područje urbane glazbe. Radio 808 ved je počeo okupljati i mlade snage koje de ubrzo biti spremne preuzeti svakodnevnu proizvodnju programa te ga time još više približiti internet generaciji kojoj je on namijenjen.
Radio 808 sa svojim de slušateljima, osim putem društvenih mreža, komunicirati i putem nove web stranice koja de uskoro biti predstavljena, a pradenje programa bit de olakšano pomodu vlastitih mobilnih aplikacija za sve važnije platforme mobilnih uređaja. U tijeku su i razgovori s kabelskim i IPTV operatorima kako bi se omogudilo slušanje Radija 808 i na njihovim platformama.
Poslušajte Radio 808 već danas na – www.radio808.com!