Browse By

Predstavljen 15. Špancirfest

Petnaesti Špancirfest će se od 23. 08. do 01.09. održati na jedinstvenoj pozornici varaždinske povijesne jezgre.

Sudeći prema programu koji je Turistička zajednica grada Varaždina pripremila za slavljeničko izdanje festivala, Varaždin će i ove godine imati najposjećeniji hrvatski festival.
Varaždin, 10.07.2013. – U restoranu Palatin danas je predstavljeno petnaesto izdanje Špancirfesta, koji će se u varaždinskoj povijesnoj jezgri održati od 23. kolovoza do 1. rujna. Tijekom proteklih četrnaest godina na varaždinskom je festivalu dobrih emocija nastupilo više od 13.000 izvođača sa svih kontinenata, a posjetilo ga je više od 2,3 milijuna posjetitelja. Na jedinstvenoj pozornici varaždinske povijesne jezgre i ove godine očekuje se deset raznovrsnih festivalskih dana, a zahvaljujući sponzorima festivala, koji su unatoč krizi i dalje uz Špancirfest, većina njih će i dalje biti besplatna za Varaždince i njihove goste.
Tijekom godina Špancirfest se profilirao kao multikulturalni festival koji potiče sve oblike kreativnosti. Štoviše, festival dobrih emocija spaja naizgled nespojivo pa Varaždin postaje mjesto susreta različitih generacija, različitih kultura, životnih stilova i različitih formi umjetničkog izričaja, a tako će biti biti i ove godine.
Glazbeni će se program, koji možemo definirati kao glazbeno putovanje od Turske do Velike Britanije, odvijati na 3 pozornice u povijesnoj jezgri te na Party Areni uz Dravu, do koje će, s Trga slobode, posjetitelje besplatno voziti Pan autobus.
Posebna je pažnja ove godine posvećena programu uličnog performansa te će posjetitelji Špancirfesta moći uživati u vještini nekih od najcjenjenijih uličnih umjetnika Europe. Štoviše, festival će tijekom slijedeće dvije godine biti dio projekta Circus as a way of life koji je sufinanciran kroz programa Europske unije za razvoj kulturnih djelatnosti Culture. Bit će to prilika da se svi zainteresirani još intenzivnije uključe u festival te zajedno s Turističkom zajednicom grada Varaždina kreiraju deset jedinstvenih dana ispunjenih dobrim emocijama.
Najmlađe posjetitelje festivala očekuje još zanimljiviji Park kreative uz Katedralu u Ulici Juraja Habdelića, u koji će se ove godine uključiti i Pučko otvoreno učilište Varaždin. Na Franjevačkom trgu lokalne i regionalne turističke zajednice iz cijele Hrvatske, uz programe povijesnih plesova, pokazat će ono najbolje od tradicionalnih obrta. U festival se uključuje i Veleposlanstvo Republike Mađarske koje će Varaždincima i njihovim gostima prezentirati mađarsku kulturu, tradicionalne obrte, kreativnu industriju i gastronomiju.
Program festivala još je uvijek u nastajanju te se očekuje mnoštvo dopuna. No, izvjesno je da će cjelodnevni program Špancirfesta opet biti oplemenjen proizvodima kreativne industrije pa će posjetitelji festivala imati priliku na jednom mjestu vidjeti i kupiti neke od najljepših i najcjenjenijih proizvoda hrvatske primijenjene umjetnosti i rukotvorstva.
Nove atrakcije u Vindilandu!
Vindija je od samih početaka Špancirfesta kao generalni sponzor prisutna na festivalu. I ove je godine glavni program najveće varaždinske prehrambene industrije namijenjen najmlađima, koji u popularnom Vindilandu, od 10 do 20 sati svakog festivalskog dana, mogu otkrivati nove svjetove, učiti o važnosti zdrave prehrane te sudjelovati u kreativnim, plesnim i sportskim radionicama. S obzirom da svako izdanje Vindilanda donosi sa sobom nova iznenađenja, na ovogodišnjem festivalu dobrih emocija na već dobro poznatim lokacijama, Lančana kula i Stari grad, pojavit će se potpuno nove atrakcije. U centru pažnje svakako će biti avanturistički park Vindino, nazvan po Vindijinim istoimenim sirnim i mliječnim desertima. Vindiland će se svakog dana Špancirfesta družiti i sa svojim sportskim i umjetničkim klubovima te drugim zanimljivim gostima. لعبة قمار Ne smijemo zaboraviti ni na Milk night, čarobnu mliječna noć koja je, uz glazbeno – scenski spektakl pripremljen od strane plesnog studija Vindi, uvijek jedan od vrhunaca kada su u pitanju događaji u Vindijinoj Zemlji zdravlja.
Kao službeno pivo festivala, Pan već osmu godinu zaredom podržava i osvježava Špancirfest dodatno uveseljavajući sve špancirere. Dugogodišnje prijateljstvo Pana i Špancirfesta garancija je odličnog provoda i dobrih emocija na ulicama Varaždina. Naime, Pan već tradicionalno u sklopu festivala priprema brojna iznenađenja u želji da zabavnim sadržajem dodatno oplemeni ponudu i zabavni sadržaj tijekom deset dana španciranja. Ujedno, za sve posjetitelje osigurava i besplatan prijevoz u sklopu akcije „Nemoj piti i voziti“. Varaždinci i njihovi gosti tako će moći bezbrižno uživati u čarima Špancirfesta i bogatih Pan okusa bez dodatne brige oko prijevoza jer će im na raspolaganju biti poseban Pan autobus. Raspored stajališta i vremena polazaka bit će dostupan na službenim web stranicama festivala.
Nepromijenjene cijene višednevnih festivalskih ulaznica!
Svi su programi Špancirfesta, osim glazbenih programa na glavnoj festivalskoj pozornici te predstava komedije, i dalje besplatni. Cijena višednevnih festivalskih ulaznica za glavnu festivalsku pozornicu ostala je ista kao i prošle godine: vikend ulaznica (petak, subota, nedjelja) 60,00 KN i festivalska ulaznica 150,00 KN. Jednako tako, cijena dnevnih festivalske ulaznice ostaje na prošlogodišnjoj razini – 30,00 KN, osim za programe 25.08. (Triggerfinger, Buraka Som Sistema, Sagan), 29.08. (Skunk Anansie) i 30.08. (Gibonni) kada će biti 70,00 KN. Cijena ulaznica za predstave komedije ostaje 40,00 KN. ربح مال حقيقي من النت
Posebne pogodnosti za kupnju ulaznica!
Ulaznice će se od 11. srpnja moći kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima. Kako bi ulaznice za glavnu festivalsku pozornicu na Starom gradu bile još dostupnije, od 11.07. do 01.08. cijena višednevnih ulaznica bit će umanjena 30% (festivalska ulaznica – 105,00 KN, a vikend ulaznica – 42,00 KN), a u prodaju će biti pušteno 1.000 festivalskih ulaznica i 1.000 vikend ulaznica (500 za prvi vikend i 500 za drugi vikend).
Uz svo bogatstvo sadržaja i jedinstvenu atmosferu, Špancirfest je ponajprije festival Varaždinaca, festival koji priča najljepšu priču o Varaždinu. Za vrijeme festivala Varaždin otvara svoja vrata i svim posjetiteljima daje ono najbolje od sebe, a to su prepoznali i gosti i sponzori festivala. Kao što je istaknula direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Coca-Cola HBC Hrvatska, Boška Trbojević: „Coca-Cola niz godina s ponosom podržava Špancirfest jer promiče jednake vrijednosti kao i naša tvrtka u Hrvatskoj, a to je očuvanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti Varaždina i sjeverozapadne Hrvatske te poticanje lokalnoga turizma. Varaždinci su tradicionalno dobri domaćini i vjerujemo kako nas očekuje još jedno sjajno izdanje Špancirfesta“.