Browse By

Poznat lineup glavne večeri zagrebačkog Illectricity Festivala

Otkriven je program glavne večeri Illectricity Festivala koji će 7. prosinca 2013. predstaviti prave audio poslastice. Među njima su Pablo Bolivar live, Eliphino, Rockwell, Strobelyx live, Nucomers Night pobjednik te CFSN DJ-evi. U prodaji je ograničen broj festivalskih ulaznica, a povlaštena cijena vrijedi do 11. studenog do ponoći, nakon čega vrijede pojedinačne cijene ulaznica.

Deveti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, održat će se od 29. studenog do 7. prosinca 2013. na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, i ove je godine objavio sjajan lineup koji se uvijek očekuje s nestrpljenjem, a Illectricity festival predstavit će ga glavne večeri 7. prosinca u pogonu Jedinstvo.
Pablo Bolivar live – Must world tour (Avantroot/Desolat, SPA)
Temperamentan i španjolski duh za playerima prenijet će majstor dubokotehnaškog zvuka, Pablo Bolivar, DJ i producent kojega prati glas autora glazbe sa stavom. Još od 1996., Bolivar plete svoj raznoliki glazbeni ukus, a  2003. na Bilbo-Rock Festivalu u Bilbau biva i nagrađen za svoj rad. Još od prvog albuma, “Anjanasîa”, te projekta “Pulshar” koji potpisuje, Bolivar podastire iznimne plesne i eksperimentalne autorske uratke te remikseve, a stilski ostaje prepoznatljiv i u DJ setovima, koji su itekako kreativni, drugačiji i svakako plesni. Na ovogodišnjem Illectricityu, Bolivar nastupa uživo
te u sklopu Must world turneje predstavlja novi album nazvan “Must”, odu deep dubu, klasičnom house zvuku ’90-ih te atmosferičnoj elektronskoj glazbi koja je gotovo prepoznatljivo bolivarska.
http://cargocollective.com/pablobolivar
https://soundcloud.com/pablo-bolivar
Eliphino (hoya hoya, UK)
Tom Wrankmore, poznatiji kao Eliphino, u glazbi je od malih nogu, a od prvotnog utjecaja hip-hopa proširio je paletu utjecaja na house i garage, potpisao je za Gilles Petersonovu Brownswood Electric kompilaciju, remiksira mnoge kolege te je izbacio EP Undivided Whole. Eklektični setovi uključuju širok spektar zvukova, od hip-hopa, garagea, housea, preko R’n’B-a, do dancehalla i junglea. Eliphino donosi paletu zvukova kojima će zagrijati posjetitelje Illectricity festivala.
https://soundcloud.com/eliphino
Rockwell (Shogun Audio, UK)
DJ i producent Thomas Green – Rockwell – jedno je od nazanimljivijih imena drum ‘n’ bass scene, a privukao je mnogo pažnje prije nego je ekskluzivno potpisao za Shogun Audio etiketu. Autor je nekolicine plesno podijskih glazbenih ubojica koji je u samo godinu dana pokazao
raznovrsnost produkcijkih, ali i DJ vještina te s razlogom tituliran kao ‘Next Hype’ na britanskom BBC Radiju 1, redovit na Rinse showovima te prisutan na festivalima poput Roskildea ili Global Gatheringa.
https://soundcloud.com/rockwell
Strobelyx live (Janko Novoselić, HR)
Strobelyx je elektronički solo projekt iza kojeg se krije Janko Novoselić. Strobelyx bljeska iza triju imena recentnije hrvatske produkcije,vrhunskih jazz glazbenika te čudovišta iz Bilka, Tobogana, LTM-a i inih etabliranih fuzičnoglazbenih projekata čiji je izraz klupska plesna glazba građena na basu, ritam mašini i samplovima, uz nerijetke improvizacije i stoga uvijek originalna i nikako prospustiva.
http://www.strobelyx.com/
Večer će zagrijati i pobjednik Nucomers večeri, mlada DJ i producentska nada koja će grijati srca hrvatskih clubbera, a na glavnoj večeri festivala pridružit će im se i CFSN DJ-evi. Vizuale puca Liik.
Cijena ulaznice za glavnu večer Illectricity Festivala je 60 kuna u pretprodaji i 75 kuna na ulazu u klub.
Bogat popratni program
Illectricity će i ove godine biti edukativnog karaktera, a program će kroz 10 dana održavanja u glazbenom dijelu predstaviti brojne izvođače, te obuhvatiti događanja na temu glazbe i interaktivnih vizualnih umjetnosti. Tradicionalno se festival otvara s večeri Soundclash, a 29. studenog će se zvučno sukobiti četiri kolektiva. Bounce iz Budimpešte, ljubljanski Don’t Make New People, splitski LoopJunkies te CFSN DJs  iz Zagreba. Nucomers Night u Kino Klubu Jadran Film 30. studenog  pokazat će tko će u narednim godinama osvajati srca hrvatskih clubbera. 4. studenog od 20 sati CFSN i Hiperprodukcija predstavljaju Bring Your Own Beamer u velikoj dvorani pogona Jedinstvo, a iste večeri Kontejner i Galerija Močvara predstavljaju Tao G. Vrhovec Sambolec i njegov performans Solid Sound u maloj dvorani. Videoskop Guerilla na nepoznatoj lokaciji 5. studenog predstavlja rad VJ-a na javnoj površini u Zagrebu, a lokaciju i ostale detalje saznajete na sam dan na Illectricity Facebook stranici.
Ulaznice
U prodaji je ograničen broj festivalskih ulaznica koje vrijede za sva događanja na Illetricity Festivalu.  Cijena je 75 kuna  i vrijedi do ponoći 11. studenog i to za online prodaju na goo.gl/M8JCnM, a nakon 11. studenog vrijede cijene za pojedinačne događaje. Više informacija o ulaznicama potražite na svim prodajnim mjestima Entria i Entrio.hr.