Browse By

Paul Keeley – Midnight Sunset EP

Ukoliko ste obožavatelj kvalitetnog housea, nipošto nemojte propustiti ovaj EP! S australskog EQ Recordingsa, jednog neovisnog i snažnog labela, nam stiže ploča Paul Keeleya, kanadskog producenta koji je prilično poznat u svijetu digitalnih labelova. Paul je početkom godine izdao i Blunt Etiquette, debitantski album vrlo dobro prihvaćen od kritike i publike. Na tragu tog uspješnog izdanja dolazi nam i Midnight Sunset EP. Ovo izdanje je definitivni must have! Od odlične i ugodne Sunset Boulevard do klupskog čudovišta Tokyo Midnight, Paul Keeley zaokružio je ovaj EP s dvije fenomenalne pjesme.
Sunset Boulevard počinje prilično obično, kako biste i očekivali od bilo koje extended verzije pjesme, no nakon kraćeg uvoda pjesmu preuzimaju tipični house zvukovi, no tempo je i dalje nešto viši, a kick ritam nešto tvrđi što pjesmi daje svojevrsnu dozu rezerve energije. Baslinija je blago electroidna, ali pozadinski synthovi pjesmi daju onaj ugodan osjećaj koji doživljavate kada se vozite spuštenih prozora po ljetnom gradu, a iz zvučnika svira neka ugodna pjesma nježne ljetne atmosfere. To je i Sunset Boulevard – vožnja niz sunčani bulevar! Odlična pjesma, da se naknadno snime i neki vokali, pjesma bi bila radijski hit, zasigurno!
Tokyo Midnight, naprotiv, je nešto malo više klubovima okrenuta produkcija. Ona i dalje zadržava neke elemente housea, no aranžman i sama cjelokupna kompozicija pjesme ju više vuku u sferu progressive, pa i electro housea. Fenomenalan breakdown ispresijecan raznim efektima i mini-melodijama funkcionira vrlo dobro i ovu pjesmu definitivno svrstava u sam vrh pjesama za razvaljivanje plesnih podija u klubovima, jednostavno, ima tu neku energiju, a u isto vrijeme i ljepotu koja se pokazuje na breakdownu. Odlično!
Zaključak:
Ovo izdanje je definitivni must have! Od odlične i ugodne Sunset Boulevard do klupskog čudovišta Tokyo Midnight, Paul Keeley zaokružio je ovaj EP s dvije fenomenalne pjesme.
R.M.